Stereo MC’s – Connected (1992)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » 90s » Stereo MC’s – Connected (1992)
Stereo MC’s – Connected

Deze Britse band maakte een cross-over van dance en hiphop. De kern van de groep bestaat uit rapper/zanger Rob Birch en producer Nick Hallam

(o) Jimmy “Bo” Horne – Let me (Let me be your lover (1978). Het ritme is duidelijk gesampeld van dit nummer. Deze Amerikaanse zanger had redelijk succes met ‘Let me’, hier kwam bet tot een 20e plek in de Top 40. Toch was single ‘Dance across the floor’ duidelijk succesvoller. Toch moet hier de hand van songwriter Harry Wayne Casey van KC and The Sunshine Band worden vermeld.

(o) Third World – Now that we found love (1978). De vocale sample hieruit, is op ‘Connected’ te horen in het intro. Jamaicaanse formatie Third World had deze track op zijn beurt gecoverd van The O’Jays. Daarnaast had Heavy D and the Boys nog een grote hit met hun bewerking van ‘Now that we found love’.

‘Connected’ mag dan worden bestempeld als classic en een grote hit in vele landen. Ook wordt na de release van het gelijknamige album nog getoerd met U2. In ons land reikte het niet verder dan de Tipparade en was zelfs single ‘Lost in music’ (’91; zelden op de radio) succesvoller. Toch is het nummer regelmatig te horen op de betere landelijke radiostations.

Top 40-notering

Sample komt na ca. 40s: