Stewart, Rod – Do ya think I’m sexy (1978)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Stewart, Rod – Do ya think I’m sexy (1978)
do ya think original
Stewart op discotoer, vooral getriggerd door het succes van Saturday Night Fever en Miss you van the Rolling Stones. Vooral deze laatstgenoemde volgde hij op de voet, vooral omdat zijn oude makker Ron Wood (beide ex-Faces) daar nu speelde

(o) Bobby Womack – if you want my love, put something down on it (1975). Stewart bracht Womack wel op de hoogte van dit leentjebuur, die vond het geen probleem. Het produktieteam rond Stewart gebruikte voor de keyboardmelodie die van de strijkers uit Womack’s song.

(o) Jorge Ben Jor – Taj Mahal (1972). De zanglijn van het refrein van Stewart heeft veel weg van die van dit nummer. Jorge Ben sleepte Stewart voor de rechter, maar er werd een overeenkomst gesloten en besloten dat de royalties door Stewart naar UNICEF werden overgemaakt.

Rock met een vleug disco

Aanleiding om dit nummer in deze stijl op te nemen kwam van Stewart zelf, die het succes van Saturday Night Fever aanschouwde. Hij nam het niet op om de Bee Gees te parodiën, maar vond het meer een geintje. Maar ook Miss you van the Rolling Stones was wel degelijk van invloed op Rod’s muzikale gemoedstoestand. Volgens producer Duane Hitchings geen domme actie: “There is no such thing as a “dumb” super success in the music business”. Het leverde de rockster nieuwe fans op, vooral vrouwelijke, fans van het eerste uur waren vaak minder enthousiast. Kritiek wuifde Rod weg, the Rolling Stones en Paul McCartney lieten ook disco-invloeden toe. En wat dacht je niet veel later van Kiss, die de grootste rock-/discohit ooit scoorde..En een succes werd het voor Rod, die er zowel in de UK als VS op #1 mee kwam. In ons land komt het tot #4 en in Vlaanderen tot #3.

Het nummer werd in 1997 nog een hit door de bewerking van Britse danceformatie N-Trance. 20 Jaar later deed Stewart zelf nog mee op een nieuwe versie van Joe Jonas project DNCE. Maar toch wel de meest interessante cover komt van de hand van Revolting Cocks (met Al Jourgensen van Ministry) uit 1993.

Na 0:12min begint de strijkersmelodie, die op Do ya think I’m sexy na 0:18min is te horen op keyboard
Na 0:54min komt de bewuste melodie langs..

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Originals - De Oorsprong van de Hits