T-Spoon ft. Jean Shy – Mercedes Benz (1995)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » T-Spoon ft. Jean Shy – Mercedes Benz (1995)
T-Spoon – Mercedes Benz

Mercedes Benz

T-Spoon bestaat aanvankelijk componist Remy de Groot en rapper Shalamon Baskin, maar krijgt pas echt een gezicht vanaf ’96 met zangeres Linda Estelle. Op deze track is gastzangeres Jean Shy nog te horen

(o) Janis Joplin – Mercedes Benz (1970). Het was bedacht door poëet Michael McClure als ‘C’mon, God, and buy me a Mercedes Benz ‘. Janis vroeg hem om toestemming, McClure vond het prima en zou er uiteindelijk geen cent aan hebben overgehouden. Het is het laatste nummer dat Joplin opneemt, 3 dagen voordat ze 4 oktober 1970 overlijdt. De boodschap van het a capella-nummer is dat een grote bak je niet per sé een beter persoon bent. De fabrikant had echter geen boodschap aan deze boodschap en gebruikte het in de jaren ’90 voor een reclamecampagne. Haar stiefzus bezat de rechten van Joplin’s muziek en de centen schijnbaar wel goed gebruiken. Het nummer werd door onder meer Elton John en Pink al eens live gezongen. 

Joplin heeft zelf nooit een Mercedes gehad, wel een Porsche waar ze hippiekunst op losliet. 

Een hit werd de originele versie niet, dit in tegenstelling tot de versie van T-Spoon, dat #8 haalde. Toch zal de versie van Joplin van meer eeuwigheidswaarde hebben.

Top 40-notering