Tamperer ft. Maya – Feel it (1998)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Tamperer ft. Maya – Feel it (1998)

Tampere ft Maya – Feel it

Tamperer Maya Feel it
The Tamperer was een Italiaans danceproject bestaande uit Italiaanse producers Mario Fargetta and Alex Farolfi. Met ‘If You Buy This Record (Your Life Will Be Better)’ scoorde de formatie, ook met Maya, nog een hit

(o) Jacksons, The – Can you feel it? (1980). Geschreven door Michael en Jackie met solostemmen van wederom (who else??) Michael en Randy. Gek genoeg deed de single in de VS weinig (#7), terwijl dat in Europa tegenover gesteld was (#1 België, #2NL, #6UK). Een karrenvracht aan mensen deed mee op het nummer, met om te beginnen een kinder- en volwassenkoor. Nathan East (beroemde sessiemuziekant, voornamelijk voor Stevie Wonder) op bas, Ollie Brown (werkte o.a. met Rolling Stones, Temptations en Diana Ross) op drums en Greg Phillinganes (werkte met o.a. Toto, Stevie Wonder en zeer vele anderen) op keyboards. De videoclip behoorde tot één van de beste ooit, volgens .The Guardian.

Feel it original

(o) Urban Discharge ft. Shé – Drop a house (1995), hier komt de tekst vandaan. “What’s she gonna look like with a chimney on her?”

Tamperer featuring Maya sampelde op ‘Feel it’ het instrumentale deel en nam de melodielijn over in de zang. De tekst was wel zelf geschreven. Feel it bleek een wereldwijde hit, vooral in de Europese charts presteerde het nummer goed. In ons land was het goed voor #7, België en Denemarken #3, maar in de UK toch echt plek 1. Het was producer Alex Farolfi die in de zomer van 1997 zag dat het publiek los ging op het Jacksons-nummer. En dat waren niet eens de broers Jackson zelf, maar een lokale DJ. Zodoende ging hij met Mario Fargetta aan de gang om er een goed geproduceerd nummer van te maken. Tamperer featuring Maya scoorde dus 2 grote hits in 1998, maar het succes was al snel tanende. Single ‘Hammer to the Heart’ reikte in de UK nog tot #6 en in Italië tot #23, dat was het dan wel.

Top 40-notering

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *