Tate McRae – Greedy (2023)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Tate McRae – Greedy (2023)

Tate McRaeGreedy

Greedy sample
De naam Tate McRae zal bij velen wel een belletje doen rinkelen. Ze klinkt namelijk ook op 10:35, de hit met Tiësto waar zij eerder dit jaar de wereldwijde hitlijsten mee veroverde. Nu is ze er dan met single Greedy, dat net als 10:35 Ryan Tedder (OneRepublic) als (mede-)schrijver kent. Maar er zit ook een sample in uit een bekende track

Greedy

Just to know me, yeah, yeah / So sure of yourself / Baby, don’t get greedy / That s–t won’t end well.”

Origineel: Nelly Furtado ft Timbaland – Promiscuous (2006). Dit was in Europa na ‘Maneater’ de 2e single van Furtado’s 3e album ‘Loose’. Deze plaat is productioneel in handen van Timbaland en zijn protogé (lees: co-producer) Danja (Nate Hills). Furtado schreef de tekst met labelgenoot Timothy Clayton. De tekst verbeeldt een flirt tussen de twee, typerend voor een stel dat elkaar ontmoet in een dansclub of een andere sociale bijeenkomst. Ze zijn allebei seksueel actief, maar het meisje wil niet dat de man misbruik van haar maakt. Dus ook al voelt ze zich tot hem aangetrokken, ze zal hem plagen en op de proef stellen, ofwel een soort van spel.

Het thema was voor Futado volledig nieuw, gezien de eerdere thema’s waar ze voorheen over zong. Producer Timbaland waarschuwde de Canadese zangeres hier ook voor: “You can’t be that same Nelly Furtado laying on the grass playing with birds.” Maar hier had ze geen problemen mee en bewees ook deze rol meer dan overtuigend te kunnen spelen. Promiscious wordt een wereldwijde dikke hit, met #1-posities in de VS, Canada en Denemarken, in ons land “slechts” plek 9.

Terugkeer

Greedy gaat over het vertrouwen hebben om te weten wat je wilt. Het is voor Tate de eerste single na 10:35. Die hit bereikte eerder dit jaar de twaalfde plek in de Nederlandse Top 40 en stond 19 weken in de lijst. De zangeres scoorde hier al eerder hits als ‘She’s all I wanna be’ en en ‘You Broke me First’. McRae is een Canadese zangeres, net als Nelly Furtado, zou dat meespelen in de samplekeus van Promiscious? Nelly nam wellicht zelf het voortouw door een Promiscious-sample voor eigen nieuwe track ‘Showstopper’ te gebruiken. Nu lijkt ze weer helemaal terug van weggeweest, met single ‘Keep going up’ (met Justin Timberlake en wederom Timbaland). Wellicht kan ze Tate McRae nog meer meegeven, behalve een sample..

Luister hieronder naar zowel Greedy als Promiscious en vergelijk de samples..

Top 40-notering

Geef een reactie