Technohead – I wanna be a hippy (Flamman & Abraxis-mix) (1995)

Geplaatst door

Technohead – I wanna be a hippy

Cardpile
Flamman & Abraxis maakten als producer een remix van de Techohead-versie. Deze sloeg dusdanig aan in Amsterdamse club Amnesia, dat er contact werd gezocht met de Britse danceformatie en een nieuwe release kwam

(o) David Peel – I Like Marijuana (1968). David Rosario (zijn echte naam) brengt via Elektra Records in dat jaar debuutalbum Have_a_Marijuana uit. Dit komt uit onder de naam David Peel & Lower East Side (zijn begeleidingsband). De muziek is vooral populair onder hippies waar ook over wordt gezongen:

I want to be a hippie
Got to get stoned on mara-marijuana
I want to be a runaway
Got to leave home for mara-marijuana

Een hit scoort Peel nooit, het album haalt in de Billboard-albumlijst plek 186. Toch is John Lennon fan en neemt hem in 1971 op sleeptouw. In ’72 produceert Lennon album ‘The Pope smokes dope’, dat in meedere landen geen release kent, 3x raden waarom. Daarnaast delen Peel, Lennon en Yoko Ono een aantal keren het podium, maar Peel zal altijd in de “underground” blijven.

Technohead

Technohead is een onderdeel (lees: project) van de Britse formatie Greater Than One, dat in 1995 album ‘Headsex’ uitbrengt. Hiervan stamt ‘I wanna be a hippy’ dat via Mokum_Records op ‘Mary Jane EP’ (b-kant) wordt uitgebracht.

Uiteindelijk komt er ook een eigen single van de track. Voor die tijd benadert producersduo (Jeroen) Flamman & Abraxis (Jeff Porter) Michael Wells en Lee Newman van Technohead. Ze gaan de remix doen van de track, andersom doet Technohead een remix van hen, met de afspraak: Beide partijen behouden de rechten (dus ook die van de remix) van hun eigen bedachte nummer. Pech voor Flamman & Abraxis, want het is hún versie die onder de bekende clip komt en de radio-edit wordt. Dus ze houden aan het succes weinig over en dat was niet bescheiden. Duitsland, Oostenrijk, België en ons land zijn de landen waar de hoogste positie in de charts wordt behaald. In Engeland wordt begin ’96 (pas) nummer #6 een feit.

In de videoclip zijn wat gabbers en een hippie te zien, wat toch geldt als de start-off van Party Animals. Flamman & Abraxis zijn dan ook vanaf dan de creatievelingen achter deze happy hardcore formatie. In wezen had bij ‘I wanna be a hippy’ Party Animals als uitvoerenden kunnen staan.

Top 40-notering

Het bekende deel is vanaf 1:26min te horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *