Tensnake – Automatic (2020)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Tensnake – Automatic (2020)

Tensnake – Automatic

Cardpile
Automatic
Duitse DJ Marco Niemerski uit Hamburg is al vanaf 1999 actief in de dance-industrie, in 2006 start hij als Tensnake. Zijn enige hit(je) tot nu toe is ‘Coma Cat’ (2010), meer credits krijgt hij met remixen. Meest in het oog springende namen zijn Pet Shop Boys, Duke Dumont en Lana del Rey

(o) Pointer Sisters – Automatic (1984). Dit was de 2e single van album ‘Break Out’, dat eind ’83 verscheen. Naast Automatic bevatte het album ook een andere classic, Jump for my love. De groep bestond op dat moment uit de zussen June, Anita en Ruth Pointer. De laatstgenoemde verzorgde de leadvocals op de track met Contralto-stem, waardoor velen dachten een mannenstem te horen. Het album was in principe al klaar, toen producer Richard Perry met de instrumental aankwam, waar de dames enthousiast over waren. Dus werd snel besloten het toe te voegen aan de tracklist, waar ze allesbehalve spijt van kregen. Automatic steeg in de Billboard Hot 100 naar #5, in de UK #2 en in ons land plek 6. Liefhebbers van het nummer zouden wellicht nog benieuwd kunnen zijn naar coverversies van Ultra Naté (2007) en Mai Tai (2011).

Automatic

Tensnake werkte voor de track samen met zangeres Fiona, die eerder samenwerkte met Armin van Buuren op ‘Breathe in Deep’. De Duitse producer zei over zijn bewerking het volgende: “It is a cover of one of my all-time favorite ‘80s songs, and Fiora and I recorded the vocals while we were working together on my debut album ‘Glow’ in 2013. I’ve always loved it, even though it did not make it onto my first album. So seven years later, I gave it a new treatment, reproduced the music, and now it’s finally coming out.”

Geef een reactie

Translate »
Scroll naar boven