The Black Eyed Peas & J. Balvin – Ritmo (Bad boys for life) (2019)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » The Black Eyed Peas & J. Balvin – Ritmo (Bad boys for life) (2019)

The Black Eyed Peas & J Balvin – Ritmo

Ritmo hoort als soundtrack bij de in januari 2020 te verschijnen film “Bad Boys for Life” met Will Smith. De twee acts hebben elkaar gevonden via gezamenlijke label Epic Records.

(o) Corona – Rhythm of the night (1993). Deze Italiaanse eurodance-formatie scoort een wereldwijde hit met deze track, die tegenwoordig nog steeds veel radio-airplay krijgt. Toch belandde het alleen in het thuisland op de bovenste positie, hier werd #6 bereikt. Dit was weer een typisch nummer waarbij de eigenlijke zangeres (Jenny_B in dit geval) geen credits kreeg. Ook was er een ander persoon (Olga_Souza) in de videoclip te zien als “zangeres”. Voor alle duidelijkheid, ‘Ritmo’ sampelt behoorlijk uit ‘Rhythm of the night’.

Deze 90’s classic bereikte hier #6

Black Eyed Peas-frontman Will.I.am gaf aan al langer iets met de Corona-track te willen doen. Maar dan het liefst iets met een “minimal, futurist, afro-fused reggaeton vibe”. Voor de Colombiaanse (reggaeton-)artiest die in 2017 wereldwijd doorbrak met Mi Gente is het een ware eer om met The Black Eyed Peas samen te werken, zo verklaarde hijzelf.

‘Ritmo’ zal dus 10 januari verschijnen op Bad Boys For LifeOriginal Motion Picture Soundtrack Album, dezelfde datum als de filmrelease. Wellicht ook een rol op de soundtrack voor Will Smith, die naast Martin Lawrence de hoofdrol vertolkt.

Top 40-notering

Geef een reactie