The Bucketheads – The Bomb! (1995)


oorsprong van Home » Hit en origineel » The Bucketheads – The Bomb! (1995)

The Bucketheads – The Bomb!

The Bucketheads was het project van New Yorkse producer Kenny Gonzales, als antwoord op de eurodance-hype uit die tijd. The Bomb! Was een hit in heel Europa, maar ook Australië

(o) Chicago – Street player (1979). Voormalig Chicago drummer Danny Seraphine schreef dit nummer met David “Hawk” Wolinski, keyboardspeler van funk-/soulband Rufus. De 2 kennen elkaar van de stad Chicago en pennen over Danny’s jeugd in een Italiaanse achterbuurt. Ook over hoe hij deze achter zich kan laten om het te maken met zijn band Chicago. Toch schreven ze het voor de band rond Chaka Khan, en verscheen het op hun gelijknamige plaat uit 1978. Maar het nummer kreeg geen singlerelease, reden voor Seraphine om het mee te nemen naar Chicago.

Nu kennen de meeste mensen de groep van de wat zoetgevooiste nummers als ‘If you leave me now’. ‘Baby what a big suprise’ en ‘Hard to say I’m sorry’ deden daar nog een schep bovenop. Maar dit beeld van Chicago is te beperkt, zeker omdat de groep rond Peter Cetera vooral jazzrock maakte met veel blazerpartijen. Hun versie van ‘Street Player’ was lekker uptempo, met een scheut swing erbij. Het nummer kreeg wel credits (vooral later), maar het was geen beste periode voor de band. Gitarist Terry Kath schoot zichzelf een jaar eerder door het hoofd tijdens een spel Russian Roulette. Daarnaast waren de verkoopcijfers van album ’13’ teleurstellend ten opzichte van voorgangers. Ook single ‘Street player’ deed bijzonder weinig in de charts.

Kenny Gonzalez presents..

Toch maakte ook deze van Chicago deel uit van Kenny Gonzalez’ grote platencollectie. Met Lil’ Louie Vega vormde hij formatie Masters at Work, dat eind jaren ’80/begin jaren ’90 veel housenummers produceerde. Maar meer naam maakte het duo met remixes voor de grootste artiesten (Michael Jackson zie hier en Madonna). Gonzalez kon ook alleen goed uit de voeten en maakte -als reactie op de eurodancehype- een discotrack met klassieke sample. ‘The Bomb!’ was in een paar uur geboren en een paar avonden later had hij een compleet album, ‘The Bucketheads’. The Bomb! werd een grote clubstamper, maar ook een hit in de (vooral Europese) charts..in ons land nummer 12. Maar Gonzalez had totaal geen rekening gehouden met een hit en had geen toestemming om de sample te gebruiken. Dit kostte hem uiteindelijk 30.000 dollar. Tja, zal hij wellicht spijt hebben gehad van het samplegebruik?

Top 40-notering

These sounds fall into my mind..
En het origineel met zang van Peter Cetera

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits