The Flying Pickets – Only you (1983)


oorsprong van Home » Hit en origineel » The Flying Pickets – Only you (1983)
Only You Origineel

Deze groep wordt opgericht in 1982 door een aantal theater-acteurs die in hun werk regelmatig a capella-stukken zingen. Met kerst scoort de formatie een nummer 1 hit in de UK, de eerste a capella-track ooit. In ons land #4, maar is voor The Flying Pickets meteen de laatste notering in de hitlijst

(o) Yazoo – Only you (1982). Niet de grootste hit (dat was ‘Don’t go’, maar wel de sleutelplaat van het Britse synth-(pop)duo. Vince Clarke was in 1981 al snel klaar met het touren, als hij nog deel uitmaakt van Depeche Mode. Hij verlaat de groep, maar om niet gedumpt te worden door Mute Records moet hij wel met iets komen. Hij schrijft ‘Only you’ (origineel) met Depeche Mode in gedachten, maar Martin Gore en Andy Fletcher wijzen het af. Nadat Clarke ingaat op een advertentie van zangeres Alison Moyet (die haar zangkunsten aanbiedt), neemt hij een demo op. Dit is een ingespeelde instrumental met daarop de stem van Moyet: ‘Only you’ is een feit.

Aanvankelijk is de baas van Mute Records weinig enthousiast, maar gunt de twee toch een kans, maar dan wel als groep. Het nummer blijkt een succes in de UK (#2) en Ierland (#5). Naast dit nummer en eerder genoemde ‘Don’t go’ zullen de meesten ook Mr. Blue’ kennen.

Top 40-notering

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits