The Flying Pickets – Only you (1983)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » The Flying Pickets – Only you (1983)
Only You Origineel

Deze groep wordt opgericht in 1982 door een aantal theater-acteurs die in hun werk regelmatig a capella-stukken zingen. Met kerst scoort de formatie een nummer 1 hit in de UK, de eerste a capella-track ooit. In ons land #4, maar is voor The Flying Pickets meteen de laatste notering in de hitlijst. Het nummer krijgt in 2022 weer nieuw elan, dankzij de versie van Britse zangeres Becky Hill

(o) Yazoo – Only you (1982). Niet de grootste hit, dat was ‘Don’t go’, maar wel de sleutelplaat van het Britse synth-(pop)duo. Vince Clarke was in 1981 al snel klaar met het touren, als hij nog deel uitmaakt van Depeche Mode. Hij verlaat de groep, maar om niet gedumpt te worden door Mute Records moet hij wel met iets komen. Hij schrijft ‘Only you’ (origineel) met Depeche Mode in gedachten, maar Martin Gore en Andy Fletcher wijzen het af. Nadat Clarke ingaat op een advertentie van zangeres Alison Moyet (die haar zangkunsten aanbiedt), neemt hij een demo op. Dit is een ingespeelde instrumental met daarop de stem van Moyet: ‘Only you’ is een feit.

Aanvankelijk is de baas van Mute Records weinig enthousiast, maar gunt de twee toch een kans, maar dan wel als groep. Het nummer blijkt een succes in de UK (#2) en Ierland (#5). Naast dit nummer en eerder genoemde ‘Don’t go’ zullen de meesten ook Mr. Blue’ kennen.

Kerstversie Becky Hill

Becky Hill Only you
Becky Hill – Only you

Eind 2022 neemt Becky Hill een versie op die een minuut durende kerstreclame voor McDonalds begeleidt. Dit filmpje (McDonald’s Christmas Advert 2022) staat op naam van Tom Hopper, de regisseur achter ‘The Kings Speech‘. De boodschap erachter is dat kerst niet draait om exclusief, status en het extraverte, maar om de gezellige momenten samen.

Becky Hill’s sfeervolle vertolking van “Only You”, de magische film volgt het verhaal van een jonge jongen en zijn liefhebbende moeder, die beiden op verschillende manieren worden meegesleurd in de verwachting van Kerstmis. Hij is druk bezig zich te laten meeslepen door de onschuldige opwinding van een steeds groter wordende kerstlijst, en zij is druk bezig om ervoor te zorgen dat alle voorbereidingen van haar lijst worden afgevinkt. Dit alles culmineert op kerstavond, wanneer een onverwacht bezoek aan McDonald’s hen beiden eraan herinnert dat met Kerstmis – het zijn de kleine dingen die het meest betekenen.

Luister hieronder naar alle genoemde versies

Top 40-notering

Flying Pickets – Only you
Origineel Only you
BECKY Gill – Only you

Geef een reactie