The Prodigy – Firestarter (1996)

oorsprong van Home » Hit en origineel » 90s » The Prodigy – Firestarter (1996)
The Prodigy – Firestarter

Opmerkelijk genoeg samen met ‘Breathe’ (opvolgsingle van ‘Firestarter’) wereldwijd de grootste hit van de groep. Opmerkelijk omdat de punk-attitude die vocalist en danser Keith Flint toevoegt aan deze nummers, de mainstream behoorlijk doet ontstijgen. Helaas overlijdt hij op 4 maart 2019 na zelfmoord. In ons land een 8e positie, in vele landen nummer 1

(o) The Breeders – S.O.S. (1993). De gitaarriff -die te horen is na ruim een minuut- uit dit instrumentale nummer, is te horen in het intro van Firestarter. Maar ook hier heeft Liam Howlett iets eigens aan toegevoegd.

(o) Ten City – Devotion (1989). Drumsample is afkomstig van deze track, hoewel knip-en plakmeester Liam Howlett van The Prodigy her en der wel wat bekkenslagen toegevoegd.

(o) Art of Noise – Close (to the edit) (1984). Uitroep “Hey” komt uit deze track. Het bijzondere is dat uit dit nummer dan weer een sample is ontleend aan ‘Owner of a lonely heart’ van Yes. Maar toch niet heel toevallig omdat Art of Noise-lid Trevor Horn ook al achter de knoppen zat bij dat laatstgenoemde nummer.

Top 40-notering

Uithaal na 20 seconden:


Geplaatst

in

, ,

door

Originals - De Oorsprong van de Hits