The Weeknd with Playboi Carti & Madonna – Popular (2023)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » The Weeknd with Playboi Carti & Madonna – Popular (2023)

Kleine sample in Popular van The Weeknd en de terugkeer van Madonna?

sample popular Weeknd Madonna
Op 2 juni verscheen de tweede single van het album The Idol Vol 1., Popular. Dat album bevat muziek uit de nieuwe HBO-serie The Idol die vorige week is verschenen. Op Popular krijgt The Weeknd de hulp van Playboi Carti en Madonna. De track heeft her en der al wat top 40-lijsten gehaald in Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Ierland en Australië. Een stuk opvallender dan de naam van The Weeknd is de naam van the Fallen Madonna. Zij is na wat flops, maar vooral bakken kritiek na wat verschijningen via Social Media, dan weer terug. Naast single ‘Vulgar’ (met Sam Smith) is ze dan -met kleine vocale bijdrage- ook aanwezig op deze single. Popular maakt ook gebruik van een kleine sample…

Origineel: Run DMC – Peter Piper (1986). Een minimale sample is ook een sample, het betreft niet meer dan een uitroep (“Yeah!”). Deze kun je ook onder meer horen in ‘No Good (Start the Dance)’ van Prodigy. Andere prominente namen die gebruikt maakten van (verschillende) samples uit Peter Piper zijn o.a. Missy Elliott, Kanye West, Public Enemy. Run DMC maakte op zijn beurt gebruik van de beat uit Bob James’ ‘Take Me to the Mardi Gras’ (1975). Daarnaast maakt de rapgroep gebruik van kinderwijsje Peter Piper (inclusief de titel): “Peter Piper picked pickled peppers, a peck of pickled peppers Peter Piper picked.” Ook elementen uit liedjes als ‘Humpty Dumpty’, ‘Little Bo Peep’, and ‘Rip Van Winkle’ komen voorbij.

original The Weeknd Popular sample

Run DMC was al een gearriveerde groep, had in 1983 al debuutsingle ‘It’s like that’ uitgebracht. Toch volgde echt succes in 1985, toen hiphopfilm Krush Groove verscheen met Run DMC, LL Cool J en Beastie Boys. Tweede album ‘King of Rock’ zag het daglicht en met een mix van hiphop en rock, met single ‘Rock Box’ als eerste hiphoptrack op MTV. Toch gingen pas alle deuren open met 3e album ‘Rasing Hell’ met singles ‘It’s tricky’ en Walk this Way’. De laatstgenoemde is een onvervalste klassieker, met Aerosmith. Peter Piper is het eerste nummer op de plaat, dan wel een niet-single, maar toch wel een van de klassiekers van Run DMC. En B-kantje van single ‘My ADIDAS’.

Wybloemisten.nl - Algemene banners

Serie gebaseerd op Britney Spears?

Het zal producer Metro Boomin of The Weeknd zelf zijn geweest die de sample meerdere keren in Popular heeft toegevoegd. Zij zaten met Mike Dean achter de produktieknoppen. The Weeknd geeft met zijn Popular de tweede single van het album The Idol Vol 1. af, na ‘Double Fantasy (ft Future). Dat album bevat muziek uit de nieuwe HBO-serie The Idol die begin juni verscheen. Deze verhaalt over popster Jocelyn (gespeeld door Lily-Rose Depp) die na een mindere periode haar loopbaan weer succesvol wil vervolgen. De geruchten gaan dat de serie gebaseerd is op het leven van Britney Spears, ook bekend van de zoen tijdens de MTV VMA’s van 2003, met..Madonna, zo lijkt dat cirkeltje weer rond. Of die geruchten waar zijn, daar gaat deze site niet over natuurlijk, lees dit en oordeelt zelf.

Top 40-notering

Luister vanaf 0:57min, sample komt meerdere keren voorbij
Luister bij 2:18min

Geef een reactie