The Weeknd x Ariana Grande – Die For You (remix) (2023)

h oorsprong van Home » Hit en origineel » The Weeknd x Ariana Grande – Die For You (remix) (2023)

Opnieuw samenwerking tussen The Weeknd en Ariana Grande

Weeknd Ariane Grande Die for you remix
The Weeknd en Grande zijn geen onbekenden voor elkaar. Ze werkten onder andere al samen op de hit Love Me Harder en voor de remix van Save Your Tears. Nu lijken ze met de remix van Die for you opnieuw samen hoge ogen te gooien

Origineel: The Weeknd – Die for you (2016). Deze track van het succesvolle album ‘Starboy’ met gelijknamige hitsingle haalde als 6e(!) single van het album wisselende resultaten. Werd er in Canada een redelijke notering mee gehaald, in andere landen deed de single weinig. Deze gevoelige ballad was één van de zes nummers die je kunt horen in korte film Mania. Ook hebben de makers van serie Insecure het nummer in 2017 opgenomen in hun serie. De verder redelijk anonieme track (afgezet tegen bv ‘Feel it coming’) kreeg dankzij het gebruik op Tiktok halverwege 2021 meer aandacht. De remix van Die for you volgde pas begin 2023.

Original Die for you
Die for you (2017)

Grande zal zeker trots zijn op deze samenwerking, aangezien ze de nieuwe video ervan postte op Tiktok. “Wrote and recorded a verse for my friend after a 14 hour day on set. This certain exception had to be made….” was de veelzeggende tekst hierbij. Die for you gaat over een persoon die zich nog niet helemaal kan neerleggen bij de break-up met zijn (ex-)vriendin.

6/7 Jaar oude track gewilder dan recentere tracks

Het is min of meer de invloed van Tiktok, die het mogelijk maakt om oudere tracks nieuw leven in te blazen. We zagen al het geweldige voorbeeld met Running up that Hill van Kate Bush, die na 37 jaar weer de charts in zeilde. Nu is het de beurt aan een track van 6/7 jaar oud van The Weeknd, die de meest recente singles, van hemzelf nota bene, achter zich laat. Het nummer is nu ook in landen als de VS, Zweden, maar ook Maleisië een grote hit, andere landen als Nederland, lijken snel te volgen.

Kijk en luister hieronder naar de oorspronkelijke versie en de nieuwe remix van Die for you. De video van het origineel werd overigens pas in 2021 opgenomen, vlak ná de hernieuwde aandacht op Tiktok. De video is een hommage aan de legendarische SF-klassieker ‘E.T. The Extra-Terrestrial.

Remix Die for you
Origineel van Die for you

Geef een reactie

Translate »
Scroll naar boven