Jopie Parlevliet – Tieft ’s effe op (met dat pe-léurisjong)

Geplaatst door
Wybloemisten.nl - Algemene banners oorsprong van Home » Hit en origineel » Opvallend » Jopie Parlevliet – Tieft ’s effe op (met dat pe-léurisjong)

Waar komt toch die melodie vandaan?

Jopie Parlevliet Tieft s effe op
Tieft ’s effe op! Cabaratier Richard Groenendijk kruipt weer in de huid van Jopie Parlevliet en dat levert weer een onvervalste carnavalskraker op. Na Tebbie nou op je Muil (2020) komt Jopie met deze gezellige meezinger, maar waar komt die melodie toch vandaan?

Origineel: Corrie van Gorp – Ben je niet tevreden (1982). Vooral bekend als de vrouwelijke aangever van André van Duin, maar de Rotterdamse zangeres/actrice deed zoveel meer. Zo kwam via het theater de entertainmentwereld in en werkte met o.a. Willem Nijholt en Wim Sonneveld. Vanaf 1975 vormde ze dus met van Duin en Frans van Dusschoten een onvergetelijk revuetrio. Vooral haar rol als mevrouw de Bok (met van Duin als meneer de Bok) is toch een legendarische.

"Ben je niet tevreden met je eigen kop
Zet er dan gewoon een ander op"

Ze kreeg ook de ruimte om muziek (vooral carnavaleske) op te nemen, waaronder ‘Alie van de wegenwacht‘ (1980). Met Ben je niet tevreden haalde ze de hitlijsten niet, toch is er wel een mooie opname van bij Op Volle Toeren (zie onder).

Goede band Richard en Corry

“Het was echt wel een vrouw was die nog wel vief was en zin in het leven had. Ik vind het heel jammer dat ze niet nog een paar jaar erbij heeft mogen hebben.” Dat zei Groenendijk over van Gorp vlak na haar overlijden in 2020. De twee hadden de laatste jaren voor haar doos een innige band en regelde Groenendijk al eerder een eerbetoon (Bron). Zo lijkt Tieft ’s effe op toch wel op een nieuw eerbetoon van Richard eh..Jopie.

Geef een reactie