Tiffany – I think we’re alone now (1987)

Geplaatst door
Tiffany – I think we’re alone now

I think were alone now

Tiffany Darwish was net 16 toen ze wereldwijd doorbrak met dit nummer. Een nummer 1-hit in de VS, UK, Canada en Ierland was niet slecht voor een 2e single (debuut ‘Danny’ flopte), in onze Top 40 bereikte ze een 2e plek[/caption]

(o) Tommy James and the Shondells – I think we’re alone now (1967). Het nummer is geschreven en mede geproduceerd door Ritchie Cordell, die ook ‘Mony mony’ (de coverversie van Billy Idol bereikte in de VS plek 1, hier haalde het de tipparade niet eens) schreef voor James. De originele ‘I think we’re alone’ was een top 5 hit in de VS, hier zal het zelden in de ether zijn gedraaid.

Tiffany had aanvankelijk weinig trek om het nummer op te nemen, nadat ze het origineel hoorde. Ze vond het nogal ouderwets, maar ze had blijkbaar wel door dat dit concept werkte. Begin ’88 bracht ze ‘I saw him standing there’ uit, een cover van Beatles-track ‘I saw her standing there’.

Het succes ebte snel weg, toch is Tiffany al die jaren gewoon muziek blijven maken. In 2016 kwam nog een album (‘A million miles’) uit, voor de nieuwsgierigen.

Top 40-notering

Het origineel: