Tina Turner – The Best (1989)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Tina Turner – The Best (1989)
Tina Turner – The Best

The Best origineel

(o) Bonnie Tyler – The Best (1988). Het was de eerste single van Tyler’s album ‘Hide your heart’ en sloeg -net als het album- aan in Noorwegen en Portugal, daarbuiten beduidend minder. Het nummer is geschreven door Holly Knight en Mike Chapman. Deze laatste had al in de jaren ’70 een behoorlijke reputatie opgebouwd als songwriter en producer. Zo werkte hij met o.a. MUD, Suzi Quattro en Blondie en het vroege poppy werk van The Sweet. Het schrijversduo schreef ook onder meer ‘Love is a battlefield’ van Pat Benatar.

Original version the best

Eigenlijk hadden de twee bij het schrijven Britse zanger Paul Young in gedachten, maar die bedankte. Tyler nam het in ’87 op, maar voelde naar eigen zeggen geen aversie jegens Turner, die er een wereldhit mee scoorde. Het gaat haar eerder vertrouwen in haar repertoire, daar meerdere nummers van het album gecoverd werden door o.a Kiss, Cher en Turner. En over de laatste zei Tyler: “and I have to be honest, she did it much better than I did.”

Opvallend is dat Bonnie nog voordat Tina ‘The Best’ coverde, zij zelf ‘Don’t turn around’ van Tina opnam. Luister hieronder naar de beide versies en vergelijk!

Top 40-notering