Tina Turner – Whats love got to do with it (1984)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Tina Turner – Whats love got to do with it (1984)

Tina Turner – What’s love got to do with it

Whats love

Deze titel werd in 1993 gebruikt voor de biografische dramafilm over Tina, gebaseerd op “I, Tina”, dat door Kate Lanier werd bewerkt tot draaiboek. Hier hoorde ook een gelijknamige soundtrack bij met hit ‘I don’t wanna fight’. De rol van Ann Mae Bullock/Tina Turner werd vertolkt door Angela Bassett, die hier een Golden Globe voor won.

(o) Bucks Fizz – What’s love got to do with it (1984). Deze Britse groep had in het eerste deel van de jaren 80’s succes met hits als ‘Making your mind up (1981, winnend liedje Songfestival) en ‘Land of make believe'(1981). Terry Britten en Graham Lyle schreven het nummer aanvankelijk met Cliff Richard in hun achterhoofd, deze bedankte echter vriendelijk. Ook Donna Summer was hiervoor in beeld, maar ook zij nam het nooit op. Bucks Fizz nam een demo op begin 1984, maar de uiteindelijke versie verscheen pas, nadat Tina haar versie had opgenomen. Haar versie lijkt meer op de demoversie dan de versie van Bucks Fizz, die later op hun plaat zou belanden, luister hieronder.

What’s love got to do with it’ was voor Turner haar grote comeback en eerste hit sinds begin jaren ’70. In zowel de VS, Canada als Australië bereikt deze versie de hoogste positie, in ons land is #10 een feit. Het nummer is een startsein voor veel meer hits en groeit Tina uit tot een icoon (Queen of Rock’n Roll). Zie ook de Kygo en Tina-versie. Op 24 mei 2023 overlijdt de onvergetelijke zangeres op 83-jarige leeftijd.

(o)

Geef een reactie