Tino Martin – Zij weet het (2019)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Tino Martin – Zij weet het (2019)

Tino Martin – Zij weet het

Dixit spel
Zij weet Het origineel
In september nam Tinus Kattenberg ofwel volkszanger Tino Martin ‘Zij weet het’ op in TV programma De Beste Zangers van Nederland. In november van dat jaar wordt de studioversie uitgebracht en doet er 7 maanden over om in de Top 40 te belanden

(o) Glen Faria – Zij weet het (2015). Glen Faria nam deze track op onder zijn eigen naam, daarvoor bracht hij nog muziek uit onder de naam FIT. Als bijnaam hanteerde hij ook nog MC FIT, om het wat verwarrend te maken vermoedelijk. Het nummer is verbonden aan het Nederlands Film Festival 2015 en werd hiervoor ook speciaal een clip voor opgenomen.

Glen Faria is ook de origineel vertolker van gigahit Duurt te lang uitgevoerd door de Rotterdamse Davina Michelle. Voor haar een grote doorbraak. Net als Davina vertolkte ook Tino Martin een nummer van Faria tijdens De Beste Zangers van Nederland. En uiteindelijk scoort Tino met ‘Zij weet het’ origineel dus ook van Glen. Dat zijn dus al 2 artiesten die met een cover van hem de Top 40 weten te bereiken, dit terwijl de originele artiest van beide nummers niet verder wist te komen dan de Tipparade (o.a. met ‘Stapje terug’ met Laura Jansen uit 2013). Toch zal Tino Martin opgelucht ademhalen, want met zijn 15 (!) voorgaande singles wist de populaire Haagse volkszanger geen hitlijst te bereiken.

Vergelijk hieronder de versie van de Haagse Tino Martin en de originele versie van de Amsterdammer Glen Faria.

Top 40-notering

Geef een reactie