Tone Loc – Funky cold Medina (1989)

Geplaatst door

Tone Loc – Funky cold Medina

Met dit drankje moet het gaan lukken bij de vrouwen, maar deze ‘Funky cold Medina’ brengt de rapper louter in de problemen.. de single zelf brengt Tone Loc hier in de top 20. De samples uit deze track komen van meerdere originals

(o) Foreigner – Hot blooded (1978). De belangrijkste gitaarriff komt uit dit nummer, dat als opvolger van ‘Cold as ice’ niet verder komt dan een tipparadenotering.

(o) Kiss – Christine Sixteen (1977). Was een hit in de VS destijds (1977), die nogal wat stof deed opwaaien. Gene Simmons schreef de tekst over een oudere man die zijn oog laat vallen op een 16-jarig meisje. Het leverde een boycot op van meerdere radiostations. Op de demoversie zouden de nog jonge Eddie en Alex Van Halen zijn te horen, maar werden vervangen op de uiteindelijke versie.

(o) Rolling Stones – Honky tonky women (1969). Deze nummer 4-notering leverde de ritmesample met koebel.

(o) The Gap Band – Burn rubber on me (Wanna you wanna hurt me) (1980). Drumintro wordt ook in Funky cold Medina als drumintro aangewend. Zie ook Straight outta Compton

Na zijn grootste succes met Wild thing bereikte hij met ‘Funky cold Medina’ nog eenmaal de hitlijst. Nadat het muzikaal wat minder werd is Tone Loc (vaak vermeld als Tone-Lōc) aan de slag gegaan als stemacteur.

Top 40-notering

Drum in het intro na 0:18min

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *