Topic x A7S – Kernkraft 400 (A Better Day) (2022)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Topic x A7S – Kernkraft 400 (A Better Day) (2022)

Kernkraft 400 in een nieuw jasje

remake Kernkraft 400
De Duits/Kroatische DJ Tobias Topic werkte al eerder samen met Zweedse DJ/songwriter Alexander Stomberg op 9pm (2021). Hun samenwerking gaat zelfs verder terug naar 2019, als de twee een wereldhit hebben met ‘Breaking me’. Nu gaan Topic en A7S aan de haal met een van de grootste (stadion-)danceknallers…

MUSIC MAKER 2023 - Make the music you love

remixversie die het tot grote hit schopte

Origineel: Zombie Nation – Kernkraft 400 (1999). De Duitser Florian Senfter (DJ Splank!) debuteerde in dat jaar met gelijknamige EP en niet veel later met langspeler ‘Leichenschmaus’. Senfter maakt op deze track dan weer dankbaar gebruik van een sample uit Commodore 64-spel Lazy Jones. Deze door David Whittaker bedachte tune kun je hieronder ook beluisteren. Er zijn vele single-uitvoeringen geweest van Kernkraft 400, waaronder remixen. Het was de remix van DJ Gius -alias Technoboy- die het deed het goed in de charts. Zo reikte het in o.a. ons land, België en de UK tot de Top 10.

origineel Kernkraft 400

Sportanthem

Maar het werd bovenal een wereldwijd sportstadion anthem en voiral dat maakte van de tune een tijdloze danceklassieker. Nadat het nummer in 2001 zijn opwachting maakte bij een plaatselijk radiostation in Chicago, sijpelde het door richting het sportstadion. Daar draaide men het tijdens timeouts en commercial breaks bij het American Football, ijshockey- en basketbalteams volgden snel. Om nog maar te zwijgen over het reguliere voetbal, waar teams als Celtic, AC Milan en Rayo Valladolid het adopteerden. Wat dichterbij huis, in Eindhoven wordt Kernkraft 400 ingezet als thuisploeg PSV scoort.

De allereerste versie van Zombie Nation heeft formatie LMFAO gebruikt voor hun track ‘Lil’ Hipster Girl’ (2009). Rapper The Game pakte voor nummer ‘Red Nation’ (2011) en sample uit de remixversie van Zombie Nation. Nu staat het nummer dus opnieuw in de schijnwerpers dankzij Topic en A7S. Eerstgenoemde pakt de melodie en stuwt dit met zijn technoproduktie naar nieuwe hoogte, de krachtige vocalen van A7S maken het af. De tekst was aanvankelijk een hoopvolle gericht op een dag dat de Corona-ellende achter ons zal gaan liggen. En toen was er de oorlog, “misschien kan het nummer de hoop geven die nu nodig is”, aldus A7S.

Topic x A7S – Kernkraft 400
Zombie Nation – Kernkraft 400

Geef een reactie