Tove Lo ft. Hippie Sabotage – Stay High (2014)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Tove Lo ft. Hippie Sabotage – Stay High (2014)

Remix hit brengt Tove Lo high in de Charts

Dit ongekend succesvolle nummer was de meest succesvolle van een Zweedse act sinds ‘The Sign’ van Ace of Base (1994). Hippie Sabotage (Amerikaanse broers Kevin and Jeff Saurer) maakten de remix van een al bestaand nummer van Tove Lo

Origineel: Tove Lo – Habits (2013). Ebba Tove Elsa Nilsson voegde “Lo” aan haar naam toe, die haar ouders haar al als bijnaam gaven. Als 3-jarige was ze vanaf een bezoek aan de dierentuin in de ban van een lynx, in het Zweeds “Lo”. De zangeres had net eerste single ‘Love Ballad’ uit van debuut EP ‘Truth Serum’, voordat ze met Habits kwam. In deze track zijn de beats minimaal, met een stevige electrolaag, met hulp van Zweedse producers Ludvig Söderberg en Jakob Jerlström Het gaat over het verwerken van een beëindigde (intense) relatie, waarna Lo haar heil zoekt in drank en drugs.

Positieve reacties van collega-artiesten als Lorde en Marina (& the Diamonds) geven het nummer de nodige publiciteit, dat men overgaat tot een re-release eind 2013. Dat leidt in 2014 tot een hitnotering in landen van Polen (#1) en Frankrijk (#2) tot Mexico (#10) en Canada (#3). In VS blijkt Habits een ware sleeping hit, daar duurt het tot oktober’14 voordat het de hoogste notering bereikt (#3). In ons land doet de originele versie helemaal niets, in tegenstelling tot de remix, die verscheen onder titel ‘Stay high’.

Stay high original
cover single 2013

Donkere productie

De remix van Habits door Hippie Sabotage verscheen begin 2014, dus nog voórdat de originele versie scoorde in vele landen. Het gekke is dat deze remix (Stay high) uitkwam in de landen, waar de oorspronkelijke uitvoering geen promotie kreeg. In landen als Nederland, België, Australië en UK kroop het de Top 10 in, bij ons zelfs tot #1! De wat donkere electro-productie kreeg een low tempo beat mee en bleek Tove Lo’s stem gepitcht. Over de remix was ze zeer lovend: “I just love how [Hippie Sabotage have] made a proper dance remix of the song, but it still has that darkness to it. It’s just the way that they used all the parts. They did a genius job on it.” Toch vertolkt Lo alleen in de oorspronkelijke uitvoering, want die past beter tussen haar andere live-nummers. Hieronder kun je beide versies beluisteren.

Top 40-notering

de bij ons bekende versie onder de titel Stay High
De originele versie onder de titel Habits

Geef een reactie