Triggerfinger – I follow rivers (2012)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Triggerfinger – I follow rivers (2012)
Triggerfinger – I follow rivers
follow rivers (2012), opgenomen in de studio bij 3FM-diskjockey Giel Beelen. Deze “fragiel”-versie wordt zelfs opgenomen met koffiekopjes en theelepeltjes als ritmische achtergrond. Het resultaat is een nummer 1-notering in Nederland, België en zelfs in Oostenrijk

(o) Lykke Li – I follow rivers (2011). Deze single van deze Zweedse zangeres/model verscheen in januari 2011, vlak voor de release van haar 2e album ‘Wounded Rhyhmes’. Het was echter de remixversie van Belgische DJ/producer The Magician die van het nummer een monsterhit maakt later in 2011. Het nummer belandt in veel Europese landen in de Top 3, in ons land is plek 2 geen onverdienstelijk resultaat. Lykke Li zou in een interview hebben verklaard dat de tekst duisterder is dan de muziek klinkt. “Het gaat over begeerte en obsessie, het niet kunnen loslaten van iemand, alsof je in een rivier springt. Om je daarna niet vervolgens niet meer in te houden”. 

Zanger Ruben Block had de avond voor de radio-uitzending de tekst en de akkoorden opgezocht. Een kwartier voor de uiteindelijke uitzending, had het Belgische rocktrio ‘I follow rivers’ voor het eerst geoefend. De groep, bekend van de onconventionele, vette gitaarrock, schitterde met deze akoestische versie. Misschien was het wel de percussie van drummer Mario Goossens met mes van koffiemok naar theekop wat de doorslag gaf. Het was in ieder geval goed voor 6 weken op de bovenste plaats in de Top 40. Iets wat zelfs andere Belgische grote namen als K3 en Clouseau hier niet voor elkaar kregen. Alleen Rocco Granata en Adamo gingen hen wel voor. De hit van Triggerfinger stond eind maart 2011 naast Lykke Li in de Top 3 van de lijst..

Top 40-notering

https://m.youtube.com/watch?v=BeGi0QEgcjM

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Originals - De Oorsprong van de Hits