Trobi, Chivv, ADF Samski, Kraantje Pappie & Angela Groothuizen – Ome Duo (2023)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Trobi, Chivv, ADF Samski, Kraantje Pappie & Angela Groothuizen – Ome Duo (2023)

Trobi, Chivv, ADF Samski, Kraantje Pappie & Angela Groothuizen – Ome Duo

Ome duo melodie sample
Achter Trobi gaat Nederlandse DJ/producer Bryan du Chatenier schuil. Hij werkte al eerder samen met o.a. Ronnie Flex, Snelle, Nielson en Sevn Alias. In april 2023 brengt hij met Kraantje Pappie, Chivv, ADF Samski én Dolly Dot Angela Groothuizen bij elkaar voor single Ome Duo. Met een wel heel bekende sample en vocaal gedeelte..

Origineel: Crystal Waters – Gypsy Woman (She’s Homeless) (1991). Over een zigeunervrouw die op straat zingt om te kunnen overleven en haar kind te kunnen voeden. Het frivole nummer staat bekend door de onvergetelijke tekst:

Wybloemisten.nl - Algemene banners

“She’s just like you and me But she’s homeless, she’s homeless. As she stands there singing for money. La da dee la dee da (6x)”

Het kwam niet geheel uit de lucht vallen dat Chrystal in de muziekwereld zou belanden. Haar vader was jazzmuzikant en haar oom zat als saxofonist bij gezelschap MFSB. Verrassend was dan wel weer haar muziekstijl, ‘Gypsy woman’ is een ongedwongen housetrack geworden. Productieteam Basement Boys stuurde haar het instrumentale deel en Waters schreef daar de tekst bij. Inspiratie haalde ze letterlijk van straat, tegenover een hotel waar haar zus werkte.

La da die da da original

Homeless

Het nummer kwam uit in het voorjaar van 1991 en bleek een zeer grote zomerhit dat jaar. In landen als Spanje, Italië, Zwitserland, België en ons land werd de top van de charts behaald. #2 In zowel de UK als Duitsland en #8 in de VS, kortom een ware houseclassic. Toch voelt Waters dat maar weinigen de essentie van het nummer ervaren zoals het bedoeld is. “La da dee la dee da” zijn de vrolijke noten, maar het thema “dakloos” blijft vaak achterwege. Na aandringen van Chrystal besluit de platenmaatschappij ‘She’s Homeless’ als subtitel toe te voegen.

Trobi Ome duo

Trobi heeft voor Ome Duo dus Kraantje Pappie, Chivv, ADF Samski opgetrommeld. Ze rappen over hoe hun studiefinancieringsgeld op gaat aan feesten, drank en vrouwen. Als dat op is moet Ome Duo dat gaat weer gaan vullen. Angela Groothuizen leukt de boel vocaal (ook in de videoclip) op door het “La da dee la dee da” voor haar rekening te nemen. Het zou leuk zijn als zij hiermee de Top 40 haalt, want de laatst keer was in 1991 met haar band the Rude (‘Young Souls’). In het intro kun je trouwens wat meer van de tekst uit Gypsy Woman hore, ach luister zelf maar..

Top 40-notering

Geef een reactie