Turner, Tina – Let’s stay together (1984)


oorsprong van Home » Hit en origineel » Turner, Tina – Let’s stay together (1984)
Tina Turner – Let’s stay together
Tina Turner Let's stay together
De comeback single van Tina, al had Capitol Records er aanvankelijk weinig vertrouwen in vanwege de leeftijd (Tina was 43). Een uitstap rond 1978/1979 richting disco werd al een regelrechte flop. Toch sloeg dit nummer erg aan en werd Turner (opnieuw) een wereldster. Deze uitvoering was dus de eerste in een reeks van tientallen hits die de zangeres nog zou gaan scoren.

(o) Al Green – Let’s stay together (1971). Nummer 1 in de Billboard 100, buiten de VS deed het duidelijk minder. Het nummer is in vele bekende films gebruikt, waaronder “Pulp Fiction”, “Hellboy” en “Jersey Girl”. Dat heeft vooral te maken met de thematiek, waardoor het ook bij huwelijken erg populair is. Green nam het nummer op met producer Willie Mitchell, maar daar waren wel 100 takes voor nodig. Dat had vooral met de zelfkritische zanger te maken, die uiteindelijk nog ruimte voor verbetering zag. Gelukkig hakte Mitchell de knoop voor hem door.

origineel Let's stay together
Green vond het “dunne” zanggeluid maar niks, een hit hoorde hij er echt niet in..

Andere cover Tina maakte comeback mogelijk!

Tina nam Let’s stay together op met British Electric Foundation (B.E.F.), bestaande uit voormalig Human League-leden Martyn Ware en Craig Marsh. Zij hadden in 1982 daarnaast formatie Heaven 17 opgericht (bekend van hit ‘Temptation’), maar bleven dus ook produceren. Zo namen ze voor in 1982 voor Virgin Records een compilatie-album op met covers van klassieke popnummers, door andere artiesten. Zo nam het duo met Tina Temptations-nummer ‘Ball of Confusion’ op, dat ook als single werd uitgebracht. Het haalde alleen in Noorwegen de hitlijst (#5), maar Capitol Records was overtuigd en bood Turner een platencontract aan. Tina wilde de rockkant op (dat zou ze later ook gaan), maar Ware stelde het Al Green-nummer voor en ze sprong in de lucht van enthousiasme.

Voormalig president Barack Obama zong nog een stukje van dit nummer tijdens een campagnetour, waar ook Al Green optrad. Tijdens de inauguratie van Obama was Green wel gevraagd, maar verhinderd. Actrice Jennifer Hudson nam zijn honneurs waar en zong ‘Let’s stay together’ voor de president.

Top 40-notering


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits