UB40 & Hynde Chrissie – I got you babe (1985)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » UB40 & Hynde Chrissie – I got you babe (1985)

UB40 & Chrissie Hynde – I got you babe

I got you babe
Maar al te graag wilden de leden van UB40 een single opnemen met hun ontdekster. 3 Jaar later deden ze dat nogmaals met ook een cover, Breakfast in bed

(o) Sonny & Cher – I got you babe (1965). Cherilyn Sarkisian en Salvatore Bono ontmoetten elkaar in 1962 als zij nog maar 16 jaar oud is. Hij is dan 27 jaar en naar eigen zeggen pas geliefden als zij 18 is. Bono werkt voor producer Phil Spector, waar Cher dankzij hem achtergrondzang voor gaat verrichten. Zo is ze te horen op nummers van o.a. Ronettes en Rigeous Brothers (You’ve lost that loving feeling). Met ‘Baby don’t go’ doen ze als duo Sonny & Cher een eerste poging tot het veroveren van muzikaal succes. Toch lukt dit pas met single ‘I got you babe’, dat in de Billboard Hot 100 de hoogste positie bestijgt. Dit betekent de doorbraak van het duo, dat daardoor met een re-issue van Baby don’t go nu ook scoort. De baas van label Atco Records heeft weinig met het nummer en ziet het als b-kantje van ‘It’s Gonna Rain’. Bono ziet dat anders en probeert het nummer te promoten via radiostation KHJ, wat in die tijd gewoontegoed was. De luisteraars reageerden enthousiast en baas Ertegun van Atco was ook om.

I got you babe

Ze scoorden in de periode ’65-’72 een reeks hits, waarvan ‘Little man’ het in ons land het beste deed. Met deze track scoorden ze un ons land een nummer 1-positie, toch zal de bovengenoemde titel wel het meest blijven hangen in het collectieve geheugen. In ’75 scheidden de twee, maar hun muzikale vlam was al eerder gedoofd. Al was het zéker geen vechtscheiding, de twee hebben ook in de jaren erna meerdere malen het podium nog gedeeld.

Met dat laatste zal ook de cover van UB40 met Hynde te maken hebben, dat #1 bereikte in 1985. Maar “waarom dit nummer coveren?” zullen velen hebben gedacht. Het antwoord is simpel, het origineel was het 1e singletje van Ali Campbell van UB40. Het nummer werd in ’93 ook nog een hit in de versie van Cher met MTV-tekenfilmfiguren Beavis & Butthead.

Top 40-notering

Geef een reactie