UB40 – Red red wine (1983)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » UB40 – Red red wine (1983)
UB40 – Red red wine

Red red wine

Grootste hit van de band, waarvan de leden aanvankelijk alleen de versie van ene Tony Tribe kenden en later pas vernamen dat Diamond recht had op de credits

(o) Diamond, Neil – Red red wine (1967). Over een eenzame drinker, die de rode wijn als goede vriend verkiest. Het nummer verscheen op Diamond’s 2e album ‘Just for you’, het laatste album voor Bang Records. Het album bevatte ook het beroemde ‘Girl, you’ll be a woman soon’. Nadat hij Bang verliet bleef deze maatschappij singles uitbrengen van Neil waaronder ‘Red red wine’. Met achetgrondkoortjes, waar de zanger geen toestemming voor had gegeven, werd het nummer gearrangeerd. Toch kwam de single niet verder dan #62 in de Amerikaanse hitlijst.

Nederlandse zanger Peter Tetteroo (van groep Tee-Set) scoorde er in ons land wel een hit mee, een 6e plek welteverstaan. Toch is het de versie van reggae-zanger Tony Tribe, die UB40 inspireerde het nummer te coveren. De track van hun coveralbun ‘Labour of Love’ bereikte hier de hoogste positie.

Neil Diamond verklaarde ooit dat dit de beste vertolking van van Diamond-covers en vertolkte vaak de UB40-versie op het podium.

Top 40-notering