Ultimate Kaos – Casanova (1998)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Ultimate Kaos – Casanova (1998)

Ultimate Kaos – Casanova

Deze boyband, opgericht in 1992 als “Chaos”, werd opgericht door Simon Cowell, die ze op sleeptouw nam. De 5 leden waren achtergronddansers bij zangeres Sinitta, op dat moment de vriendin van Cowell. Deze laatste stond nog maar aan het begin van zijn carriere, ver voordat hij acts als Five en Westlife begeleidde. Als jurylid van zo’n beetje alle Britse talentshows werd hij nog beroemder. In ’94 scoorde Ultimate Kaos al hits in de UK, zoals ‘Some girls’, maar met Casanova werd ook de rest van Europa veroverd

Origineel: LeVert – Casanova (1987). Het was een van de eerste r&b-hits uit de New jack swing stroming, resulterend in #5 in de Billboard Hot100. Daarvoor was hun single ‘(Pop, pop, pop) Goes my mind’ (1986) al een hit in de r&b-chart. Hun hit wordt in 1987 ook opgenomen in romcomfilm The Pick-up Artist met Robert Downey Jr. In hetzelfde jaar maakt het ook zijn opwachting op de soundtrack van Fatal Beauty met Whoopi Goldberg. Hoewel het de top 10 binnenwandelt in de UK en VS, blijft het in ons land steken op #27.

Origineel Casanova

Britse vs Amerikaanse versie

“I ain’t much on Casanova
Me and Romeo ain’t never been friends.
Can’t you see how much I really love you?
Gonna sing it to you time and time again.…”

Britse boyband Ultimate Kaos verandert weinig aan de track, al klinkt hun Casanova vocaal wel wat kinderlijker. De groep was zijn platendeal met Polydor kwijt, maar in Frankrijk werd de track veel gedraaid. Dit leidde tot een platendeal bij Sony Frankrijk en leidde een release in 1997 tot een hoge noteringen in Frankrijk (#4). Internationaal kregen de leden ook een contract en werd ook in landen als de UK en Australië bereikt. Maar in België (#6) en ons land (#2) sloeg de re-release toch echt het meest aan. Dat is hoger dan het origineel van Casanova, maar wat de betere versie is, mag u hieronder zelf bepalen.

Met dank aan DJ Jovel.

Top 40-notering

Geef een reactie

Translate »
Scroll naar boven