Veerman, Piet – Sailin home (1987)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Veerman, Piet – Sailin home (1987)
Piet veerman sailing
De grootste hit in NL van 1987 stond 4 weken op #1 en was ook de bestverkochte single. Niet slecht voor de Volendamse zanger die ooit deel uit maakte van formatie The Cats (zie ook hier)

(o) Neda Ukraden – Zora je (1985). Een Joegoslavisch lied, dat naar het Engels werd vertaald door de Britse tekstschrijven Alan Parfitt, die al eerder samenwerkte met The Cats, met Piet dus.

In 1985 zet Piet definitief een punt achter The Cats vanwege grote problemen aan zijn stembanden. Met “Sailing home” scoort hij de eerste plaats in de Top 40 en blijft daar vier weken op staan. De elpee “Piet Veerman” die daarop volgt is in recordtijd platina. Daarna heeft hij nog enkele bescheiden hits maar het succes van Sailing home heeft hij niet meer kunnen evenaren. Piet scoorde niet alleen hier een dikke hit, ook bij onze zuiderburen stond het nummer liefst 4 weken op #1! Piet is overigens opa van zangeres Mell, die je wellicht kent van deze coversong. Luister hieronder naar zowel Sailing Home als het origineel.

Geef een reactie

Translate »
Scroll naar boven