VOF De Kunst – Een kopje koffie (1987)

oorsprong van Home » Hit en origineel » VOF De Kunst – Een kopje koffie (1987)
VOF De Kunst – Een kopje koffie

Tilburgse groep rond zanger Nol Havens brak in 1983 door met ‘Suzanne’. Na een uitstap richting Engelstalige muziek, leidt ‘Een kopje koffie’ VOF De Kunst voor de 2e maal in de top 5 in de Top 40

(o) Roberto Carlos – Verde e Amarelo (1985). Dit origineel van deze Braziliaanse zanger heeft toch echt niets met koffie te maken. Het lied is een eerbetoon aan de kleuren geel en groen van de Braziliaanse vlag. Carlos is in eigen land een begrip en één van de bekende gezichten binnen de rock ’n roll-scène in het Brazilië van de jaren ’60.

Vanaf de jaren ’70 legt hij zich wat meer op religieuze en rustigere muziek. Desondanks blijft hij een begrip in eigen land. Niet verwarren met de beroemde voetballer met dezelfde naam. Deze voormalige Real Madrid-speler is door zijn moeder in ’73 zelfs vernoemd naar de zanger.

Nog even over ‘Een kopje koffie’, de tekst van dit nummer is geschreven door cabaratier, acteur en presentator Erik van Muiswinkel. Het is wel een bewerking van ‘Verde e amarelo’, maar heeft een totaal nieuwe tekst gekregen, dus geen vertaling.

Top 40-notering

Originals - De Oorsprong van de Hits