Wesly Bronkhorst – Ik ben zo eenzaam (2021)


oorsprong van Home » Hit en origineel » Wesly Bronkhorst – Ik ben zo eenzaam (2021)

Wesly Bronkhorst – Ik ben zo eenzaam

Een veel toepasselijkere titel kan er in deze Coronatijd niet worden bedacht. Dat was ook het uitgangspunt bij het opnemen van de meest gedraaide track op de Nederlandstalige zenders, zo eind januari.

Origineel: André Hazes – Ik ben zo eenzaam (2000). Afkomstig van album ‘Want ik hou van jou’, waarop ook een nieuwe versie van Zij gelooft in mij. Zoals men gewend was van André bevat dit album zowel opgewekte, gezellige meezingers als echte tranentrekkende levensliederen. ‘Ik ben zo Eenzaam’ hoort, zoals te titel ook al suggereert, tot de laatste categorie. Al verschijnt het niet op single, het groeit wel uit tot één van de favoriete nummers voor de fans. Het album verschijnt vlak na de documentaire over zijn leven, gemaakt door John Appel. Deze periode geldt als een ware opleving in André’s carrière, na een periode van relatieve stilte. Hij verschijnt in vele TV-programma’s, is muzikaal weer betrokken bij voetballend Oranje en treedt weer veelvuldig op. De heropleving van Hazes duurt enkele jaren, voordat hij in september 2004 overlijdt na 2 hartinfarcten en hartstilstand overlijdt.

Ik ben zo eenzaam origineel

‘Ik ben zo Eenzaam’ gaat over een verloren relatie en is Bronkhorst, stadgenoot van Hazes, op het lijf geschreven. De tekst wordt door de lockdown tijdens de Coronacrisis nog eens extra relevant. Er moet wel worden vermeld dat de tekst grotendeels opnieuw is geschreven. Wesly neemt er een in Spanje opgenomen videoclip bij op, maar wel coronaproof opgenomen. “Een coronatest voorafgaand, vliegen met een mondkapje op, daar separaat van iedereen ons ding kunnen doen. We hebben daar niemand in de weg gelopen. We hebben het alleen maar prachtig mooi kunnen filmen.”, zo verklaarde de zanger. Grote hits blijven nog uit, toch wist de zanger in 2019 de AFAS-Live zaal uitvte verkopen. Wellicht kan dit nummer de Amsterdammer zijn grootste succes tot nog toe, ‘De Lucht is Blauw’ (2007), overtreffen. En kan Wesly het ooit schoppen tor een convert in de Arena, net als zijn grote voorbeeld..

Niet verwarren met het veel gecoverde ‘Ik ben zo eenzaam’ uit 1962 van Will Tura.

Top 40-notering


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits