Wham! – Last Christmas (1984)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Wham! – Last Christmas (1984)

Last Christmas, één van de grootste kersthits

Kerst bij muurteksten.nl - vol met kortingen

Last christmas origineel
Geschreven door George Michael over de liefde van zijn vorige kerst, die deze kerst alweer een ander gevonden had. Oorspronkelijk een dubbele A-kant met ‘Everything she wants’, vanaf de jaren ’90 nog vele malen opnieuw uitgebracht, vooral in Groot-Brittannië. Hierdoor is het daar inmiddels de best verkochte single ooit, die nooit de nr 1-positie heeft bereikt Beluister track
Wham! – Last Christmas

(o) Martin, David- Can’t Smile without you (1978). Geschreven door schrijverstrio door David Martin, Geoff Morrow en Chris Arnold, die het zelf oorspronkelijk opnam. Toch was het Barry Manilow die er de grote hit mee scoorde. De gelijkenis qua melodie was volgens rechthebbenden van Dick James Music treffend en leidde tot een rechtzaak. Nog voordat de rechter tot een uitspraak kwam schikten de 2 partijen en spraken af dat Michael de royalty’s deels zou schenken aan een stichting die de Ethiopische honger en droogte bestrijden.

Toch is het niet onomstotelijk aangetoond dat Michael echt de melodie van dit nummer heeft overgenomen op Last Christmas. Zo blijft het bij een suggestie, waardoor de naam van de Wham!-zanger wel was gezuiverd van enige vorm van plagiaat. Voor de liefhebber van kerst in combinatie met George Michael, is nummer ‘December song’ een absolute aanrader.

Top 40-notering

Oordeel zelf over het zogenaamde origineel:

Vocaal een stuk beter uitgevoerd en bekend geworden door:

Translate »
Scroll naar boven