White Town – Your Woman (1997)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » White Town – Your Woman (1997)

White Town – Your woman

Your woman dua lipa live again origineel
White Town was het éénmansproject van Brit (van Indiase komaf) Jyoti Mishra. Zijn reactie op zijn status “one hit wonder” (Your Woman was zijn enige hit, waardan ook)? “happy” to be a one-hit wonder, as it is “better than a no-hit wonder”. In 2020 verschijnt Dua Lipa’s ‘Love again’, dat dezelfde sample bevat

Origineel: Stone & the Monseigneur Band ft. Al Bowlly – My Woman (1932). De trompet hieruit is in een versneld tempo gebruikt in bovengenoemd nummer. Lew Stone was naast componist vooral bekend (zéker voor die tijd) als orkestleider tijdens de British_dance_band-periode. Hij had met het okest op dat moment de beschikking over de in die tijd populaire zanger Al_Bowlly. ‘My Woman’ was destijds een dubbele single, met ‘Junk Man Blues’, maar was op zijn beurt een cover. Het arrangement was dan wel heel anders dan de originele versie van Bing Crosby. De sample uit de hit van White Town komt dan ook echt van de versie van Stone.

My woman

Dua Lipa – Love Again

De sample uit 1932 blijkt nog allesbehalve vergeten, getuige gebruik van deze in 2018 door rapper Kontra K (Oder nicht). Maar een veel groter publiek kan er nu kennis mee maken dankzij de huidige popkoningin Dua Lipa gebruikt de sample op nummer ‘Love again’ van album Future Nostalgia’ (2020).

Dua Lipa Love again sample original

Korte succes van White Town

Nog even terug naar ‘You Woman’ van White Town. De woorden zijn vanuit het perspectief van een vrouw die wil dat de persoon met wie ze is het met haar uitmaakt en haar uit haar lijden verlost. Toch klinkt “I could never be your woman” gek vanuit de mond van een zanger. Jyoti Mishra stuurde meerdere EP’s naar verschillende radiostations. Zo’n 4 weken later belandde het nummer op #1 in Engeland, zonder verdere promotie voor de single. In die tijd zaten de grote labels achter hem aan, zo ook Maverick van Madonna. Mishra verklaarde in een interview later dat ze wilde dat hij nummers voor haar ging schrijven. Het kwam er niet van, Mishra tekende voor Universal Records en daar baalt hij nog van. Die hebben in de jaren dat hij daar gestald was, weinig tot niets voor hem gedaan, aldus Mishra zelf.

Top 40-notering

Even in chronologische volgorde:

Geef een reactie