Wilde, Kim – You keep me hangin’ on (1986)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Wilde, Kim – You keep me hangin’ on (1986)
Kim Wilde – You keep me hangin’ on
Kim Wilde you keep me
De coverversie van Wilde -haar grootste hit wereldwijd- werd voorzien van een -voor die tijd- moderne, uptempo produktie en ook wat aangepaste tekst

(o) Supremes – You keep me hangin’ on (1966). Geschreven door Motown (huis-)schrijverstrio Holland-Dozier-Holland, opgenomen met Robert White van The Funk Brothers op gitaar. Het schrijverstrio was 1 van de belangrijke pijlers van het Motown label, zo arrangeerden en produceerde het veel hits zelf. Het was voor The Supremes al de 8e nummer 1-hit in de Billboard Hot 100. Het gaat over een vrouw die voelt dat haar man niet meer van haar houdt, maar niet het lef heeft het uit te maken. Is ook gecoverd door o.a. Vanilla Fudge, Rod Stewart en Madness!

Niet alleen het origineel, ook Wilde’s cover bereikte in de VS de bovenste positie, iets wat weinig liedjes is gegeven. De schrijvers van You keep me hangin on waren enthousiast over de coverversie van Kim. Dat gold overigens niet voor de oorspronkelijke vertolkster, Diana Ross zou niet onder de indruk te zijn geweest. Maar dat zou ook gewoon jaloezie geweest kunnen zijn, wie zal het zeggen..Kim had er gelukkig geen last van, in ons land bereikte ze er #17 mee, in Belgie #12. Opvallend is wel dat deze het in de VS (#1!) beter deed als in haar thuisland, waar het bleef steken op plek 8.

Top 40-notering