Williams, Robbie – Millennium (1998)

Geplaatst door
Robbie Williams – Millennium
Millennium
Bereikte 2 jaar vóór het nieuwe millennium slechts de 29e positie in NL, maar blijkt later toch een klassieker

(o) Sinatra, Nancy – You only live twice (1967), strijkerssample. Opgenomen voor de gelijknamige James Bond-film, waarbij John Barry als altijd voor de compositie tekent.’ Net als de titeltrack van ‘Goldfinger’ komt de tekst van Leslie Bricusse en werd aanvankelijk opgenomen met andere zangeressen. Zo zongen jazz-zangeres Lorraine Chandler en Julie Rogers (bekend van hit uit ’64, ‘The Wedding’) al hun versie in. Dit onder begeleiding van een orkest bestaande uit 50 á 60 personen. Toch miste Barry iets in deze uitvoeringen en bedankte de dames voor hun inzet.

Cubby Broccoli (echt!) werkte als producer van de film en hij was het die Frank Sinatra vroeg het nummer in te zingen. Frank beveelde hem zijn dochter Nancy aan om de zang te doen, hetgeen geschiedde.

‘Millennium’ werd opgenomen met een compleet orkest, hetgeen goedkoper (een tiende!) was dan betalen voor het gebruik van de sample. Het orkest bestond uit 26 violen, een hoorn, een harp en meerdere backing stemmen werden toegevoegd.  De single, afkomstig van succesalbum ‘I’ve been expecting you’ deed het in vele landen stukken beter dan in ons land, getuige de nummer 1-positie in zijn thuisland (zijn eerste van vele aldaar) en Ierland.

Top 40-notering