Williams, Robbie – She’s the one (1999)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Williams, Robbie – She’s the one (1999)
Robbie Williams – She’s the one

She's the one

Dubbele A-kant met track ‘It’s Only Us, officiële themasong van “Sony’s PlayStation FIFA 2000”. Toch was She’s the one’ de gedraaide hit en was na ‘Millennium’ zijn 2e nummer 1-hit, in ons land #29


(o) World Party – She’s the one (1997). Deze eenvoudige pianoballad over het vinden van een soulmate werd oorspronkelijk opgenomen door de Britse rockband World Party voor hun album uit 1997, ‘Egyptology’. De frontman Karl Wallinger van de band vertelde de pers dat hij het nummer in “10 minuten schreef en het in een uur opnam”. Ondanks het winnen van een Ivor Novello Award, werd het nummer van World Party geen hit.

Iemand die ook betrokken was bij de opnames van ‘Egyptology’ was Guy Chambers, juíst de man achter het succes van Robbie Williams. Hij was degene die het nummer doorschoof naar Robbie. Nadat Williams She’s the one opnam, was Wallinger van World Party niet bepaald te spreken over de coverversie. Hij vond de tekst niet goed gezongen,waarop Williams antwoorde door het nummer voorlopig van de livesets te schrappen. De 4e single van album ‘I’ve been expecting you’ werd een groot succes, zelfs nummer 1 in eigen land.

Broodnodige royalties

Het lied zou uiteindelijk een ​​aantal prijzen te winnen, waaronder een BRIT Award voor Single van het Jaar en de beste Britse Video in 2000. Ondertussen worstelde Wallinger; World Party-album ‘Dumbing Up’ werd in 2000 uitgebracht, maar het haalde de albumlijsten niet en het jaar daarop kreeg hij een aneurisma, waardoor hij niet kon praten. Het kostte hem vijf jaar om te herstellen, en de royalty-cheques van “She’s The One” waren een redder in nood toen hij thuis revalideerde.

“Het nummer had een veel betere tijd dan ik, terwijl mijn creatie naar de BRIT’s ging, zat ik thuis crackers in water dompelend,” zei hij. “Maar het was gelukkig dat het een klapper werd. Het heeft me er een paar jaar financieel  doorheen gesleept, terwijl ik vasthield aan de leuning, denkend “Wat gebeurde er?”
Eind 2018/begin 2019 heeft zangeres Frances nog een hitje met haar versie.

Top 40-notering

Geef een reactie