Willis, Bruce – Under the boardwalk (1987)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Willis, Bruce – Under the boardwalk (1987)

Bruce Willis – Under the boardwalk

Under the Boardwalk

Juist ja, John McClane uit de Die Hard-films..zong zichzelf de hitlijsten in met deze cover

(o) Drifters, The – Under the boardwalk (1964). Over een man (ik-figuur) die met zijn geliefde uit het zicht en uit de zon zit onder een loopbrug. De tekst hint ook naar een vorige hit van The Drifters, ‘Up on the roof’, ook een plek om te vertoeven. Under the Boardwalk herbergt een trieste achtergrond. Leadzanger Rudy Lewis werd op de dag van de beoogde opname dood aangetroffen na een vermoedelijke overdosis heroïne. Het maakte van hem één van de vroege leden van de 27 Club.

Zijn zang werd overgenomen door de andere leadzanger van de groep, Johnny Moore. De tekst van de single werd wel aangepast van  “We’ll be making love” naar  “We’ll be falling in love”. Dit om bij de nog preutse radiostations airplay te krijgen, het resulteerde in #4 in de Billboard Hot 100. The Drifters hadden nog een bekende original, zie hier.

original under the boardwalk

Het nummer is in 1965 gecoverd door Rolling Stones (alleen in Australië een hit), waarna velen volgden. Sam & Dave namen het op (’74), maar ook bv The Undertones (punkversie), Tom Tom Club (#5 in de Top 40 in ’82) en Bette Midler (’88). 

Under the Boardwalk Bruce’ versie

De meest succesvolle versie hier is dus verrassend genoeg van Tom Tom Club (met de toetseniste van Talking Heads). Toch is de versie van acteur Willis de meest spraakmakende met een #7-notering in de Top 40 en zelfs #2 in de UK. Hij krijgt op de track hulp van niemand minder dan the Temptations. In de VS flopte de single en was ‘Respect Yourself’ (met June Pointer) de grote hit, zie ook hier. Wat weinigen weten is dat Bruce begin ’87 een compleet album (‘The Return of Bruno’) uitbracht, waarop ook eerdergenoemde singles.

Top 40-notering

En hét origineel:

Geef een reactie

Translate »
Scroll naar boven