Willy Sommers – Magie (2021)


oorsprong van Home » Hit en origineel » Willy Sommers – Magie (2021)

Liefde voor Muziek brengt Magie bovenaan in Vlaamse charts

Muurteksten.nl de mooiste muurteksten
Willy Sommers Magie origineel cover
Na grote hits Tino, Davina en Miss Montreal wordt het nu ook hoog tijd voor een Belgische klapper. We hebben het over de Beste Zangers, dat bij onze zuiderburen Liefde voor Muziek heet. Vlaamse zanger Willy Sommers (eigenlijke naam Willy de Gieter) heeft een grote staat van dienst, die begin jaren ’70 begon. Met Zeven anjers, zeven rozen had de zanger een vliegende start, maar daarover verderop meer. Willy Sommers’ versie van ‘Magie’ in Liefde voor Muziek 2021 zet de harten van velen in vuur en vlam. Het levert Willy dan ook een nummer 1-hit op

Origineel: Philippe Robrecht – Magie (1992). Deze Vlaamse zanger bracht met dit nummer zijn debuutsingle uit, dat piekte in eigen land met plek 18. Het nummer gaat over betovering, de magie waarin je verkeert wanneer je verliefd op iemand bent. Met single Vurige Tongen als opvolger bereikte hij nog #16, daarna ebte het succes helaas voor Philippe snel weg. Maar uit dit uitgebreide artikel blijkt dat hij snel werd neergezet als hitleverancier, iets waar hij zelf wars van was. Zichzelf ontwikkelen als artiest buiten de grote schijnwerpers met artiesten als Nick Cave en Billy Joel als grote voorbeelden. Zelf wordt Robrecht nog weleens vergeleken met Frank Boeijen, waar hij allesbehalve problemen mee heeft. Al die jaren blijft hij actief, speelt met bands, alleen en met orkesten. Robrecht zet door de jaren heen een breed reportoire op en heeft geen hits meer nodig, tot begin 2021.

We begonnen ons net af te vragen hoe het met Philippe Robrecht zou zijn, maar de 7de december 2020 verrast hij ons plots met het album “2020”. Daarop 11 nieuwe liedjes en 11 herwerkte oude bekende liedjes, zoals hij ze omschrijft. Daaronder Vurige Tongen en Magie. Het is even wennen, maar het blijven ijzersterke songs. Voor deze plaat deed Philippe onder meer een beroep op de bekende basgitarist Karl Clews die eerder te horen was op platen van Jamiroquai en Ronan Keating. Qua nieuwe nummers liggen songs als Ooit, November, Je zwaait en Grafschrift vrij snel in het gehoor.

Origineel Magie

Sommers bezorgt Robrecht nieuwe luisteraars

“’s Morgens opstaan en te horen krijgen dat je in Vlaanderen op 1 staat, zonder er iets voor te hoeven doen”. Dat was de reactie van Philippe nadat de in TV-programma “Liefde voor Muziek” opgenomen versie van Sommers op #1 belandt. Het zal ervoor zorgen dat een nieuw publiek zijn muziek zal gaan ontdekken, dat is misschien wel de grootste winst.

Willy Sommers brak in 1971 door met Zeven anjers, zeven rozen, dat ook in het Duits en Frans werd opgenomen. Zijn carrière nam al snel een grote vlucht en werd Sommers in ’74 uitgeroepen tot populairste artiest van Vlaanderen. Al had de zanger een muzikale dip in de jaren ’80, in 6 opeenvolgende decennia is hij te vinden in de Vlaamse charts. Opmerkelijk genoeg heeft hij geen hit op zijn naam in Nederland, wellicht lukt dat Willy Sommers nu met Magie. Ook zijn nummers werden overigens onder handen genomen in het programma. Zo nam Geike Arnaert (ex-Hooverphonic; zie ook Zoutelande) ‘Het water is veel te diep ‘ op in het Engels. Andere Vlaamse zangeres Kate Ryan (zie Desenchantée) nam in 2018 nog Magie op. Luister hieronder naar de hierboven besproken versies, te beginnen met die van Willy Sommers.

En het origineel van Philippe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits