Xzibit – Paparazzi (1996)


oorsprong van Home » Hit en origineel » Xzibit – Paparazzi (1996)

Xzibit – Paparazzi

Paparazzi origineel
Xzibit (Alvin Joiner) debuteert op 21-jarige leeftijd met deze single, die afstamt van album ‘At the Speed of Life’.

Origineel: Gabriel Fauré – Pavane (1886). De melodie van dit klassieke stuk is in de hele track Paparazzi te horen. Hier is geen opname van, maar is vele malen gespeeld door orkesten wereldwijd, ook nog in deze tijd. Opnames van Pavane verschijnen pas in de 2e helft van de 20e eeuw, van de hand van o.a. Bill Evans. Ook Nederlandse jazzpianist Louis van Dijk brengt een versie uit, maar krijgt meer faam als Barbra Streisand het (vocaal) opneemt. Ze bracht in 1976 een compleet album op met liedjes uit de klassieke hoek. Ook haar stem is in Xzibit’s nummer te horen. Zie ook1 Voor allen.

Pavane original

It’s a shame
Niggaz in the rap game
Only for the money and the fame
Paparazzi

De boodschap van Xzibit op zijn grootste hit is duidelijk, hij komt met een verhaal, niet om te cashen. Nu kun je daar wel je vraagtekens bij zetten, want als latere presentator Pimp_My_Ride zal hij die principes wel redelijk aan de kant hebben geschoven. Maar Paparazzi was een sterke debuutsingle in ’96, wat hem vooral in Europa in de charts bracht. In de Billboard Hot 100 bleef het steken op #83, in vele Europese charts werd wel de top10 gehaald. Maar nergens kwam het zo hoog als in ons land, namelijk #4.

Na deze hit bleef de rapper uit Detroit wat meer binnen de marge van populariteit. Hij wist nog wel een hit te scoren in 2000 met ‘X’.

Top 40-notering


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits