Young Marco – What you Say (2023)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Young Marco – What you Say (2023)

Hypnotiserende stem Imogen Heap opnieuw in de spotlights

Young Marco What you say
Al enkele maanden circuleert dit nummer van Marco Sterk via verschillende kanalen, nu is er echt een release. Young Marco heeft met ‘What you say’ een bijzondere track uitgebracht, met voor velen een toch bekende stem. Enerzijds het verdrietige, weemoedige van die stem, anderzijds de gelukzaligheid en energie die Marco’s muziek binnen brengt. Het werkt wonderwel

Origineel: Imogen Heap – Hide and seek (2005). Dit is een acappella gezongen track met folktronica-invloeden, ofwel folk gemengd met electronica-invloeden. Met een MIDI_keyboard geeft Imogen haar stem een bijzondere vervorming die het thema ondersteunt. Het nummer gaat namelijk om het verlies van een dierbare, al blijft het onduidelijk over wie het gaat. Toch wordt er vaker gespeculeerd dat Imogen het hier over de scheiding van haar ouders heeft, toen ze 12 was. Het nummer genereerde aandacht bij het verschijnen in de finale van seizoen 2 uit Fox-serie The O.C.

Wellicht zal dit ook Derülo of leden van het produktieteam hebben aangespoord deze vocale sample aan te wenden. Derülo zingt hier over flirten met een vrouw achter de rug van zijn liefje om. Hij biecht het wel op en stelt voor: “Whatcha Say about some ‘kiss and make up?” Hij schreef het nummer samen met Sean Kingston, bekend van Beautiful Girls, en de laatste zou het aanvankelijk gaan opnemen.

Imogen heap sample whatcha say

Beter late doorbraak dan geen

Marco Sterk, ofwel Young Marco had al een behoorlijke carrière achter de rug, zowel in clubs als op plaat. Van amient- en dreamhouse tot progressive en techno (luister eens naar ‘Biology Theme’), Young Marco maakte het. Maar door de lange lockdownperiode zocht hij andere manieren van muziek maken. De DJ-set hing bijna aan de wilgen, toen Marco Imogen Heap hoorde, ten tijde van werken aan de soundtrack voor speelfilm ‘Met Mes’ van regisseur Sam de Jong.

Hierop nam Young Marco ‘What you say’ op en mixte het af in Martin Garrix’ studio STMPD. Vervolgens kreeg hij de kans om te draaien voor de Dekmantel Boilerroom (wordt wereldwijd gestreamd, druk op link voor optreden). Vele lovende reacties en veel views volgden, met nadruk op het laatste nummer.. Onderschat ook niet het effect van DJ’s als Skrillex en Fred Again.. niet, die je nummer draaien op grote Londense feesten. Als dan ook Sony (beheerder van de rechten van Hide and seek) belt met de vraag of hij nog iets met de track wil doen, grijpt de DJ zijn kans. Ja zo’n kans bij een major label..op je 38e..die moet je dan wel grijpen.

Bijzondere samplekeus Jason Derülo

Jason Derülo whatcha say
Dit was de allereerste kennismaking met de graag zelfbenoemende r&b-artiest Joel Desrouleaux, ofwel Jason Derülo. Het was de 1e single van het -uiteraard- naar hemzelf genoemde debuutalbum. Whatcha Say bereikt hier een verdienstelijke 12e plek, in de UK (#3) en Australië (#5) was de ontvangst nog enthousiaster

Maar hoe is Derülo in godsnaam bij de wat experimentele electropop van Imogen Heap gekomen? Hij claimt een enorme muziekliefhebber te zijn, de CD van haar uit de platenbak had gehaald en gekocht. Hij liet het horen aan zijn producer JR Rotem en beiden waren hier behoorlijk enthousiast over. De vocale sample paste goed bij het onderwerp en ook bij de track zelf: Whatcha say, mmm that you only meant well? Well, of course you did”.

Derülo -vooral bekend vanwege het in elke track benoemen van z’n eigen naam- kreeg allesbehalve spijt van deze keuze. In de VS debuteerde de r&b-zanger meteen op #1, ook in de UK (#3) en Australië (#5) sloeg het aan. Ook hier was het een hit die de nodige airplay kreeg, al was plek 12 nog wel redelijk bescheiden. Ook in Vlaanderen bleef een toppositie wel achterwege (#22).

Top 40-notering

Geef een reactie

Translate »
Scroll naar boven