Paul Young – Love of the common people (1983)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Paul Young – Love of the common people (1983)
Paul Young – Love of the common people
love of the common people
Vermoedelijk kende Paul Young de (reggae-)versie van Nicky Thomas, in 1970 een grote hit in Engeland

(o) Four Preps,  The – Love of the common people (1967). Geschreven door John Hurley and Ronnie Wilkins en was de eerstgenoemde degene die het ook opnam voor zijn eigen album. Toch was de eerste opname en release van bovengenoemde groep. Covers zijn er genoeg van opgenomen, o.a. door Waylon Jennings, The Everly Brothers, The Cats (de Volendamse) en Elton John. Toch is de versie van Paul Young de succesvolste met een verblijf van 5 weken op #1 in de Top40. Toch zijn er veel muziekliefhebbers die het vrouwenkoortje in zijn versie maar weinig kunnen waarderen.

original Love of the common people

Het nummer was een paar jaar eerder ook al vaak op de radio gedraaid en wel in de versie van Henk Spaan en Harry Vermeegen. Die twee werden in de loop van de jaren 80 heel beroemd als TV-satirici, maar hadden wat eerder een veelbeluisterd sportprogramma op de radio: Tussen start en finish. Hun Nederlandstalige bewerking van Love of the Common People heette ‘Stille Willem’ en ging over een voetballer met magere talenten. Het lied kende ook mager succes: een paar weekjes tipparade.

“Willem traint zich de blubber Willem is de jongen voor het vuile werk
Altijd gaten trekken, geen gevoel voor de bal ben je mal”

Over welke Willem zou het gaan, van Hanegem, Jansen, Swart? Het zou gewoon gaan over een broodvoetballer die het moet hebben van hard werken en niet van zijn talent. Dus dan kan het ook al niet over van Hanegem en Jansen gaan (Bron: Henk Spaan via Twitter). Overigens kun je niet Vermeegen horen, maar Albert West, die de tweede stem doet!

Top 40-notering