YouNotUs & Janieck & Senex – Narcotic (2019)


oorsprong van Home » Hit en origineel » YouNotUs & Janieck & Senex – Narcotic (2019)

YouNotUs & Janieck & Senex – Narcotic

Cardpile
 Narcotic

(o) Liquido – Narcotic (1996). De band van Duitse frontman, jawel.. Wolfgang Schrödl! Deze poprock klassieker is alweer 20 jaar oud, een mooi moment voor een jubileumversie, ofwel een cleane ‘Narcotic’. Het was misschien toevallig dat het Berlijnse dance-duo YouNotUs in Kreuzberg (Berlijn) een studio huurde waar Schrödl dat ook deed. De twee partijen hebben zich er niet te makkelijk van af te maken door te kiezen voor nieuwe instrumentale invulling. Al moet hierbij worden vermeld dat Schrödl voor de “nieuwe” Narcotic wel de synthesizer, gebruikt op de originele versie, meebracht. De hoofdmelodie komt wel duidelijk terug, net als de oorspronkelijke tekst. Toch is er ook nieuwe tekst geschreven, welke wordt ingezongen door de Nederlandse Janieck Devy, die als hoofdzanger fungeert. Schrödl heeft zichzelf dus in wezen niet meer dan een gastrol gegeven.

De nieuwe Narcotic doet het goed in de Duitse charts, in ons land valt het resultaat ook niet tegen, zie onder. De versie van Liquido stond liefst 31 weken in de Duitse lijst, met #3 als maximale notering. #4 In ons land was ook lang niet gek en is 20 jaar later nog altijd te horen op de radio en op feestjes.

Overigens is het jaartal, vermeld achter het origineel geen tikfout. Liquido nam Narcotic al op in 1996 en verscheen op ‘Demo ’96’, check vooral deze versie!

Top 40-notering


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits