Bizzey, Kraantje Pappie & Rolf Sanchez – Zin in de Zomer man (2023)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Bizzey, Kraantje Pappie & Rolf Sanchez – Zin in de Zomer man (2023)

Nieuwe zomerhit 2023?

Ik heb zin in de zomer man
Zin in de Zomer man! Leo Roelandschap en Alex van der Zouwen, zoals de eerste twee eigenlijk heten, werkten al veel vaker met elkaar samen. Dat leverde hen de afgelopen jaren al drie Top 40-hits op, met achtereenvolgens Ja!, Ik Heb Je Nodig en Drup. Nu doet ook Roelof Wienk mee, die we kunnen kennen als Rolf Sanchez, op misschien wel dé zomertrack van 2023!?
Wybloemisten.nl - Algemene banners

Origineel: Mathey – Ameytatchi (1996). De muziek van Ivoriaanse zangeres Mathey kun je typeren als Afro-zouk, ofwel dancemuziek vanuit de moderne studio met Afrikaanse ritmes. Dit nummer stamt af van haar officiële debuutplaat ‘Clépo‘, dat via label Lusafrica een re-release kreeg. Maar bepaald voor de hand lag dit nummer om te samplen niet, dat is nog een understatement. Maar dit jaar dook het nummer op via Tiktok en werd er een “tailfeather”-dansje aan vastgeplakt. Met name het filmpje van de Zuidafrikaan Stefan van der Merwe ging behoorlijk viral, ook bij Bizzey. Hij was degene die met ‘Ik heb zin in de Zomer’ kwam en de sample uit Ameytatchi mee nam.

sample Zin in de zomer man

Origineel: Verona (Harry Vermeegen & Henk Spaan) – Doe Een Stapje Naar Voren (Doe Een Stapje Terug) (1988). Het succesvolle TV-duo van weleer bestormde in de 80’s vaker de hitlijst met o.a. ‘Popie Jopie’ en ‘Koud Hè?’. Deze werd dan geen hit, maar onder de naam “Verona” waren Spaan en Vermeegen een echte TV-hit in die tijd. Carnavalsduo Deurzakkers coverden deze nog in 1990.

Vast duo, maar songfestival!?

Dit is voor Kraantje Pappie en Bizzey al de 4e hitnotering en lijkt samenwerken als vanzelfsprekend voor de twee. Na ‘Ja!’, ‘Drup’ en ‘Ik heb je nodig’ lijkt ‘Ik heb Zin in de Zomer Man’ de meest succesvolle. Dat betekent dat de twee al 5 jaar een pact lijken te hebben, aangezien 2 nummers al in 2018 verschenen. Maar deze single lijkt allesbehalve de laatste, want ze hebben nu hun zinnen gezet op deelname aan het Eurovisie Songfestival. Dat moet dan in 2024 gaan gebeuren, het zal velen benieuwen of dat zal gaan gebeuren.

Maar ontdek eerst de inspiratoren voor Ik heb Zin in de Zomer Man, te beginnen met de sample van Ameytatchi…

Top 40-notering

Sample vanaf begin te horen, in de video hieronder van Zin in de Zomer bij 0:35min
Luister hieronder in de clip van Zin in de Zomer bij 2:25min
Clip gebaseerd op New Kids, ook de clip is verre van origineel

Eén reactie

Geef een reactie