Joep Beving & S10 – De Leven (2022)

oorsprong van Home » Uncategorized » Joep Beving & S10 – De Leven (2022)

Cover opgenomen voor zijn ongeneselijk zieke manager

Cover de leven S10 Joep Beving
De Leven’ is het lijflied van Mark Brounen, manager van pianist Joep Beving, die ongeneselijk ziek is. Het is nu ook de naam van de door hem opgerichte stichting, die geld inzamelt voor kankeronderzoek. En daarbij specifiek naar immuuntherapie als mogelijk nieuwe en baanbrekende behandeling. Iedereen heeft belangeloos mee gewerkt aan deze single en opbrengsten gaan naar deze stichting. Daarnaast kan er geboden worden op de Marktplaats Charity Veiling waar veel bijzondere items worden aangeboden. Zie hieronder..

Origineel: Sef – De Leven (2011). Dit was het solodebuut van de Amsterdamse rapper, die lange tijd deel uitmaakte van collectief Flinke Namen. Deze Sef bracht het gelijknamige album uit, waarop ook ‘Diamanten’, een samenwerking met Hans de Booij (zie ook hier). Maar het gaat hier dus om de titeltrack, die men ook nog kon horen in de film Rabat. Hierin heeft Sef zelf ook nog een klein rolletje als bruidegom, maar dan moet je als kijker goed opletten. Samen met zijn goede vriend the Flexican (ook uit Flinke Namen) zal hij later ook nog de titeltrack opnemen voor film “Bro’s before Ho’s” (2013).

origineel de Leven
Origineel De Leven stamt uit 2011

De Leven? Is het niet Het Leven?

De track (origineel) ‘De Leven’ herbergt een soort van “Geniet van je leven, zolang het duurt..”. Over de stijl van zijn muziek verklaarde Sef: “Ik was veel elektronische muziek aan het luisteren. Daarnaast zat ik ook diep in de wat oudere stijlen, vooral zware synthesizermuziek uit de jaren tachtig.” Maar hoe zit het dan met dan foute lidwoord “de”? Rapper Sef weet best het ‘het leven’ is, dat hij slim genoeg is blijkt wel uit zijn teksten (ook uit zijn optreden in TV-programma “De Slimste Mens”). Vermoedelijk wil hij door het verkeerd gebruiken van het lidwoord aandacht vragen voor zijn wat merkwaardige liedje. ‘De leven’ sluit aan bij een taal waarvan de rapper denkt dat zijn fans gebruik maken, de straattaal.

Een mooi streven met De Leven

Dit is ook precies de boodschap die Joep Beving en S10 op hun versie willen uitdragen. Het idee voor de remake ontstond nadat er bij manager van Joep, Mark Brounen, kanker werd vastgesteld. Daardoor werd hij gedwongen na te denken over muziek voor een komend afscheid. Sef zelf is uiteraard ook enthousiast over de coverversie van De Leven. “Ik heb, door alle verschillende levens die dit nummer al heeft gehad, eigenlijk altijd al niet het gevoel dat ik kan zeggen dat het van mij is. Om het dan door S10 gezongen te horen voor een zo’n mooi doel, is heel bijzonder.” S10 is uitverkorene om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival 2022.

Eind 2023 heeft S10 De Leven opnieuw opgenomen, ditmaal met rapper Kevin. Nu niet voor de Charity Veiling, maar voor Kevin’s album ‘Wonderland’. Maarkijk in ieder geval even op https://deleven.nu/, stream de single, koop een veilingitem of doneer..

De Leven cover van Beving en S10
Origineel De Leven

Geef een reactie

Translate »
Scroll naar boven