Hit en origineel

Marco Schuitmaker – Schaam je voor je Tranen niet (2024)

Estimated reading time: 3 minutes

Iedereen heeft weleens verdriet en om dat te uiten moet je je tranen kunnen laten vloeien, aldus Schuitmaker. De tekst vond hij altijd al mooi, tijd om er een nieuwe, verfrissende versie van op te nemen. “Ik hoop dat mensen dit nummer net zo kunnen waarderen als “Engelbewaarder“, zo vervolgde hij. De originele versie komt van:

Origineel: Adrian Mey – Schaam je voor je Tranen niet (2005). Arne Jansen nam het door Mey (eigenlijke naam: Arie Meijerman) geschreven lied op in 2007. Jansen vond het een mooi nummer en had Meijerman gebeld, met de vraag of hij het mocht opnemen. Na toestemming paste hij wat tekst aan voor zijn overleden broer. De zanger die na het overlijden van zijn broer én zus neerslachtig was, stapte 10 december 2007 uit het leven. Men draaide het net opgenomen nummer tijdens diens begrafenis 5 dagen later. Op 17 december bracht platenmaatschappij Telstar het postuum uit als single. Wrang is dit interview van 6 december van dat jaar, 4 dagen voor Arne’s dood is opgenomen.

Schaam je niet..

Marco Schuitmaker heeft voor Schaam je voor je tranen niet ook een deel van de tekst vernieuwd. “Ik vond dit altijd al een prachtig nummer vanwege de tekst”, aldus Marco. “Iedereen ervaart wel eens verdriet, en dat is oké. Als dat tot tranen leidt, is dat niet erg.” Het is natuurlijk prachtig dat er lof gaat naar de overleden zanger Arne Jansen, maar ere wie het toekomt. Arie Meijerman schreef het lied en nam het als eerste op. De vraag is, weet Schuitmaker wel van het bestaan van de allereerste versie af?

Marco’s grote doorbraak beleefde hij met Engelbewaarder, waarna hij ook succes had met Zomernacht in Griekenland. Stilzitten deed hij daarna allerminst, van samenwerkingen met Jan Smit en Donnie tot reclamecampagne met winkelketen Scapino. Om zijn populariteit te onderstrepen staat hij 9 november in het Arnhemse GelreDome. Na de start van de kaartverkoop van deze, bracht Schuitmaker Schaam je voor je Tranen niet uit als single. Dat viel samen met de ontvangst van een diamantenplaat voor Engelbewaarder (50 miljoen streams). Of dat met de nieuwe single ook gaat gebeuren is nog maar zeer de vraag. Grad Damen waagde in 2016 ook nog een dappere poging met het lied.

admin

Recente berichten

Shaboozey – A Bar Song (Tipsy) (2024)

Ontdek hier het origineel achter A Bar Song door Shaboozey Lees meer

21 uur geleden

Manfred Mann – Mighty Quinn (1968)

Manfred Mann was de Zuid-Afrikaanse toetsenist, geboren als Manfred Lubowitz, die naam maakte met de… Lees meer

1 week geleden

Foo Fighters – Requiem (1997)

Foo Fighters coverde in 1997 Killing Joke track Requiem, lees het verhaal erachter Lees meer

1 week geleden

Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà – Pedro (2024)

Ontdek hier het origineel achter de remake van Raffaella Carra's 'Pedro' door Jamoxy en Agatino… Lees meer

4 weken geleden

LeAnn Rimes – How Do I Live (1997)

Als twee versies van èèn nummer voor het eerst worden uitgebracht op dezelfde dag, wat… Lees meer

1 maand geleden

Slash ft. Chris Stapleton – Oh Well (2024)

Slash neemt met countryster Chris Stapleton Fleetwood Mac klassieker Oh Well op, een nummer uit… Lees meer

1 maand geleden

Deze site gebruikt cookies.